DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Biscotti med kaffebønner
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
6 personer
Julen er en tid med masser af hjemmebag. Ofte bager jeg de samme julesmåkager år efter år - der er jo traditioner, der skal holdes i hævd. Men jeg tror, at det er ved at være tid til en ny favorit i mit repertoire. Jeg har fået opskriften på Biscotti med kaffesmag af en god veninde. Jeg elsker jo kaffe! Biscotti smager skønt og ser flotte ud, sammen med de mere klassiske julesmåkager, på et flot fad. Man kan også prøve at servere Biscotti småkager som noget sødt til kaffen eller som tilbehør til fx Panna Cotta. Måske nytårsaften? God bagelyst! Biscotti betyder bagt to gange på Italiensk. Og det er lige det, der gør disse små kaffesmåkager ekstra sprøde og lækre.
Ingredienser
- 200 gram smuttede mandler
- 350 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
-
1 nip salt, Made by Mama
- 125 gram blødt smør
- 300 gram sukker
- 3 stk æg str. M
-
1/2 dl kaffebønner, Latte, Made by Mama
- 1 tsk stødt kanel
- 1 stk let pisket æg (til pensling af småkagerne)
-
Hele kaffebønner til pynt, Latte, Made by Mama
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader.
Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel mandler på pladen.
Rist mandlerne gyldne i ovnen.
- Det tager 5 – 10 minutter. Pas på tiden; de må endelig ikke blive brankede – kun gyldne.Køl mandlerne af.
Hak halvdelen i en blender og hak resten groft på et bræt.
Knus kaffebønnerne fint i en morter.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
Tilsæt sukker, let piskede æg, de knuste kaffebønner, mandler og kanel.
Smuldr smørret ind i blandingen og ælt til dejen samler sig.
Rul dejen til lange, ca. 2 cm høje og 4 cm brede, stænger på et melet bord.
Stængerne lægges over på en bageplade, beklædt med bagepapir.
Pensl med sammenpisket æg og pynt med de hele kaffebønner.
Bag stængerne i 15 – 20 minutter, til de føles faste.
Tag stængerne ud af ovnen og lad dem køle ned.
Dæmp varmen i ovnen til 125 grader.
Skær de bagte stænger i diagonale skrå snitter på ca. 1 cm i bredden.
- Brug en skarp brødkniv og undgå at presse kniven igennem.Læg snitterne tilbage på bagepladen og bag dem igen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Servér de sprøde biscotti til kaffen eller opbevar dem i en fin kagedåse til senere.
Tips & Tricks
TIPS Har du en røremaskine, kan du røre dejen sammen på den. Kom alle ingredienserne i på en gang og rør til dejen samler sig. Prøv at servere biscottierne til en dessert, eller til kaffen efter en god middag. Her kan den eventuelt serveres sammen med et glas Sambucca-likør. Hvis du skal give kagerne i gave kan du pakke dem i cellofanposer med en lille sløjfe på, i en jule-kage-dåse eller i et patentglas.