DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Tomatris med procheret æg
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4-6 personer
Denne ret er spansk inspireret og den passer perfekt til dig, som ikke spiser meget kød. Er du veganer, kan du servere et stykke stegt Halloumi ovenpå tomatrisene.
POCHERET ÆG
Det er ikke så svært at pochere æg. Brug en stor gryde a la den du normalt koger din pasta i.
Ingredienser
-
2 spk ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
1 løg i små tern
-
1 spsk. pastakrydderi, Made by Mama
-
3 dl brune jasminris, fuldkorn
-
1 glas tomatsauce, Made by Mama
-
1 liter grøntsagsbouillon, Herbamare eller terning
-
4 soltørrede tomater, skåret i grove tern, Made by Mama
-
1 lille klat smør, kan udelades
-
Salt fra kværn, Made by Mama
-
Peber fra kværn, Made by Mama
-
1 æg per person
-
1 pose serveringsklar rucola
-
Ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
Mørk balsamico I. G. P, Made by Mama
-
1 liter vand
-
1⁄2 dl eddike
-
1 tsk groft salt
POCHERET ÆG
Fremgangsmåde
Skyld risene godt og grundigt i en sigte under rindende vand.
Svits løg og pastakrydderi i olivenolie.
Kom risene i gryden og rør godt rundt.
Tilsæt tomatsauce, soltørrede tomater og bouillon.
Lad risene småsimre i 30 minutter under låg.
Sluk for gryden og lad retten trække med låget på i 5 minutter.
Rør retten lind og tilfør gerne en lille klat smør.
Smag til med salt og peber.
Salat på siden
Server gerne f.eks. rucola som salat på siden af risretten.
Salatens milde bitterhed klæder retten rigtig godt.Dryp med ekstra jomfruolivenolie og mørk balsamico. Kværn peber henover lige før serveringen.
Pocheret æg
Bring vand, eddike og salt i kog i en gryde.
Slå ét æg ud af gangen i en kop eller i en lille skål.
Når vandet koger, piskes midt i vandet med et piskeris, så der dannes en hvirvel.
Hæld forsigtigt et æg ad gangen ned i hvirvlen.
Start med ét æg – når du har øvet dig lidt, kan man sagtens lave 2 æg ad gangen.Lad ægget koge forsigtigt i 3 minutter til æggehviden er stivnet omkring blommen. Tag det færdige æg op med en ske og læg det til afdrypning på et rent viskestykke.
Serveres omgående - Velbekomme!
Servering
Anret risen på lune tallerkener med et pocheret æg på toppen og en salat på siden.
Dryp med lidt af den gode ekstra jomfruolivenolie.