DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Tiramisu
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Autentisk italiensk Tiramisu med et Made by Mama twist! Jeg kan jo ikke lade være med at komme med mit bud på den lækre dessert. Tiramisu stammer fra italiensk; venetiansk tiramesù, som betyder "saml mig op", "løft mig op", "kvik mig op" - og er dermed ment som en opkvikkende dessert. KVIK MIG OP DESSERTEN. Tiramisu er en espresso ”krydret” dessert fra Italien. Man skal bruge de aflange søde kager kaldet ladyfingers, der dyppes i kaffe og likør. Derpå lægges kagerne i lag med mascarponecreme og drysses med kakaopulver lige inden serveringen. God kaffe og Nocciolata er hemmeligheden bag min opskrift. Jeg havde et glas syltede Amarena kirsebær til overs fra julen. Dem brugte jeg i desserten, men det er ikke nødvendigt. Du kan også bruge friske bær fx hindbær eller brombær.
Ingredienser
-
2 dl nybrygget stærk sort kaffe (nedkølet), evt Since1939 Made by Mama
- 4 spsk Marsala eller Amaretto
- 1 tsk sukker
- 2 stk store æg, delt i blommer og hvider i 2 skåle
- 25 gram sukker
- 250 gram mascarpone - stuetemperatur
-
2 spsk Nocciole - stuetemperatur, Made by Mama
- 12 + 12 stk Amarena kirsebær (kan evt. udelades)
- 8 stk ladyfingers
-
Kakaopulver af god kvalitet
- Pynteguld (kan udelades)
Fremgangsmåde
DAGEN FØR SERVERING
Find dine champagneskåle frem, og anret nytårsdesserten i glassene.
- Du kan selvfølgelig bruge skåle eller vandglas. Endelig kan desserten også anrettes i er fad, helt klassisk.
Men glassene på stilk hæver anretningen til skyerne.Sæt glassene på køl i mindst 2 timer, dog helst natten over, inden serveringen.
- Sæt glassene fx på en bageplade, og drys kakaopulver henover.
4 STORE PORTIONER ANRETTET I CHAMPAGNESKÅLE
Bland kaffen med vinen og 1 tsk sukker; sæt til side for at afkøle.
Pisk æggehviderne stive og sæt til side.
Pisk æggeblommerne og sukkeret hvidt med det samme piskeris.
Vend Nocciole og derefter mascarpone i massen og bland forsigtigt, indtil blandingen er glat og cremet.
Fold forsigtigt æggehviderne ind i cremen til sidst.
Kom 3 Amarena kirsebær i bunden af hvert glas.
Halver ladyfingers kagerne og dyp hvert stykke hurtigt i kaffeblandingen for at suge lidt af væsken op.
Læg 2 halve stykker i bunden af hvert glas, ovenpå kirsebærrene.
Fordel halvdelen af mascarponecremen henover.
Læg 2 halve ladyfingers ovenpå cremen, også dyppet i kaffeblandingen.
Top op med resten af cremen.
PYNT
Pynt med Amarena kirsebær midt på hvert glas og drys med guldflager.
- Nu er Tiramisudesserten klar til servering.
Tips & Tricks
TIP Man kan selvfølgelig sagtens lave desserten som en hel kage i en form eller bradepande med høj kant. I så fald vil jeg bruge en form på ca. 20 X 20 cm.