DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
SPAGHETTI MED ”KØDFRI” BOLOGNESE!
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Spaghetti med kødsovs er en meget populær klassisk italiensk pastaret fra det italienske køkken, som også er blevet en fast bestanddel i vores danske køkken. Den bedste bolognese kan med stort held laves 100% vegetarisk, og vegansk, hvis du undlader parmesanosten.
Min røde bolognese, baseret på Made by Mamas tomatsauce og soltørrede tomater, kan sagtens omvende selv den mest garvede kødspiser, når den serveres på perfekt kogt, blød og varm spaghetti. Hjemme hos os holder vi mindst en kødfri dag om ugen, og den dag skal alle også kunne lide maden. Selv de hardcore kødspisere kan være med på min kødfri ”kødsauce”. Den smager nemlig genialt godt!

Ingredienser
-
1 glas soltørrede tomater, brug også olien i glasset, Made by Mama
-
4 spsk solsikkekerner
-
1 stor rød peberfrugt
-
100 gram reven parmesanost, Made by Mama
-
1- 2 dl olivenolie, alt efter hvor cremet du ønsker bolognesen, Made by Mama
-
1 sjat iskoldt vand
-
1 god sjat hvid balsamico, Made by Mama
-
Peber fra kværn, Made by Mama
Fremgangsmåde
Kør alt på en minihakker til passende konsistens.
- Jeg foretrækker en grov bolognese med struktur. Hvis du ønsker den mere lind/cremet, så brug en blender.Smag til med balsamico og peber fra kværn.
Pssst! Salt behøves ikke – osten salter meget
Tips & Tricks
TIP Har du en lille portion pesto tilbage, kan du supplere med
lidt ekstra hakkede soltørrede tomater, en håndfuld reven parmesanost og en
lille sjat af kogevandet fra spaghettien. Så har du en vegetarisk ”kødsauce”
til en omgang spaghetti bolognese.
Den kødfri ”kødsauce” er også perfekt i lasagne.
PESTO ”KØDSAUCE” AF SOLTØRREDE TOMATER
Denne lækre pesto er vegetarisk, men ligner og smager næsten som en kødsauce. Den er simpelthen så nem at køre på en minihakker, og når pastaen er kogt, ca. 10 minutter, er der mad på bordet på maks 15 minutter. Pynt med lidt friske tomater og basilikum og server en salat på siden. Et godt stykke ristet brød passer også fint til dagens nemmeste ret.
Jeg laver altid en stor portion af den røde tomatpesto, fordi den er genial i madpakkerne til gnavegrønt og/eller smurt i en sandwichbolle.