DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Spaghetti med kødboller
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Her kommer en ægte ”romantisk” Lady og Vagabonden spaghettiret - tomatsauce og små kødboller (polpette). Romantisk middag ja, men også en vildt populær hverdagsret hjemme hos os.
Polpette består af hakket kød, løg, æg, rasp, krydderier og masser af revet parmesanost, serveret i tomatsauce. Vores kødboller svømmer dog ikke helt så meget i tomatsauce, som man skulle tro. I Italien har vi lært at skrue ned for saucen – alt smager godt alligevel.
Tomatsauce med kødboller serveres vendt i spaghetti som på et vaskeægte italiensk trattoria. Top retten med masser af reven parmesanost. På en god dag, topper jeg også med brud af mozzarellaost og basilikumblade. Og selvfølgelig drypper vi med masser af den gode olivenolie efter eget valg. Chili-, basilikum- eller rosmarinolie passer perfekt til.
Ingredienser
- 400 gram hakket kalv/gris ( eller en medisterpølse på 400 gram)
-
50 gram revet parmesanost, Made by Mama
- 1 løg, finthakket
- 1 æg str L
- 2 spsk rasp
-
1 tsk pastakrydderi, Made by Mama
-
peber
fra kværn, Made by Mama
-
smag til med salt, men pas på, da parmesanosten salter meget
-
400 gram spaghetti, Made by Mama
-
1 glas tomatsauce, Made by Mama
-
1 dl soltørrede tomater, finthakkede, Made by Mama
-
1 tsk pastakrydderi, Made by Mama
-
Lidt af kogevandet fra pastaen
-
3 spk ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
peber fra kværn, Made by Mama
- 1- 2 kugler Mozzarella
-
friske basilikumblade
-
revet parmesanost, Made by Mama
-
Ekstra jomfruolivenolie med fx chili, rosmarin eller basilikum, Made by Mama
FARS TIL POLPETTE KØDBOLLER
TOMATSAUCE
TOPPING
Fremgangsmåde
Tænd for ovnen på 200 grader i god tid.
Beklæd en ovnplade med bagepapir og dryp papiret med ekstra jomfruolivenolie.
Polpette
Rør farsen sammen
- Brug med fordel en røremaskine.Gør evt. farsen klar om morgenen, før du tager på arbejde, og lad den trække i køleskabet, til du er hjemme igen.
Form runde kødboller i håndfladen, på størrelse med valnødder.
- Brug evt. en spiseske.Læg kødbollerne på en ovnplade. Dryp kødbollerne med ekstra jomfruolivenolie og bag dem ved 200 grader i ca. 10 -15 minutter.
- Check bollerne undervejs. De må ikke være rå i midten – men dog også kun lige gennembagt.Du kan også stege kødbollerne i ekstra jomfruolivenolie på en pande som små frikadeller, hvis du synes det er nemmere.
Spaghetti
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
Gem 1 dl af kogevandet til saucen.
Tomatsauce
Kom tomatsaucen og hakkede soltørrede tomater i en gryde og kog op med lidt af kogevandet fra pastaen.
Vend de færdige kødboller i saucen. Smag til med revet parmesanost og peber fra kværn.
Vend spaghettien i saucen.
Anretning
Anret retten i store dybe skåle.
- HUSK det er så lækkert med opvarmede skåle. Brug kogevandet fra spaghettien.
Topping
Mozzarellabrud, revet parmesanost, et par spiseskefulde ekstra jomfruolivenolie, efter eget valg, og naturligvis basilikumblade, der både pynter på anretningen og smager rigtig godt sammen med tomatsaucen.
Tips & Tricks
PSSSSTTTT – er du presset på tid og energi, så køb en god medisterpølse og lav de små kødboller af farsen i pølsen. Jeg bruger ofte medister med kyllingefars, da den smager rigtigt godt. Klem farsen ud i små klumper direkte ned på panden eller på ovnpladen. Genialt!