DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
SPAGHETTI
ALLA PUTTANESCA
Frit oversat betyder navnet den ”letlevende” dames pastaret! Hvorfor ved man ikke, men denne mættende vegetarret indeholder så mange smagfulde, og måske styrkende og nærende ingredienser, at den hurtigst tilberedte ret har været ”smart” i en fart for de ”lette” damer? Selvfølgelig også for alle os, der skal have god mættende og nærende mad på bordet hver eneste dag.
Spaghetti alla puttanesca er en
traditionel italiensk pastaret fra Napoli med en sauce bestående af tomater,
olivenolie, hvidløg, oliven, kapers og ansjoser.
Men hjemme hos os er der to store ”drenge”, der elsker kød, som forlanger lidt mere bid i en spaghettiret. Derfor har jeg opgraderet opskriften en lille smule med grøntsager og ikke mindst den italienske krydrede pølsefars Salsiccia med fennikel. Den fås efterhånden i mange supermarkeder. Kan du ikke få fat i den, så brug en svinefars og tilsæt et lille drys fennikelfrø.
HUSK,
UDEN KØD – ER RETTEN EN VIRKELIG SMAGFULD VEGETARRET
Ingredienser
-
400 g Spaghetti, Made by Mama
- 1 god sjat ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 2 store gulerødder i små tern
- 2 store stilke bladselleri i små tern
- 2 spsk pastakrydderi, Made by Mama
- 250 gram Salsiccia pølsefars/kan udelades
- 2 glas tomatsauce. Made by Mama
- 2 dl kogevand fra spaghettien
- 4 ansjoser fra glas konserveret i olie, giver fantastiske umamismag
- 4 spsk kapers fra glas i lage
- 1 glas oliven
- Masser af reven parmesanost, Made by Mama
- Peber fra kværn, Made by Mama
- Frisk basilikum
Fremgangsmåde
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Varm tallerkenerne op med kogevandet, men husk at gemme 2 dl til saucen.
Svits og sauter gulerødder og bladselleri i olivenolie i en dyb gryde eller i en sauterpande.
Tilsæt pastakrydderi og rør rundt.
Klem farsen ud af pølsen i små klumper og svits den med i 3-4 minutter.
Tilsæt ansjoserne og kør godt rundt i gryden.
Hæld tomatsaucen over
- Husk at skylle glassene i kogevandet fra pastaen, så kommer den sidste sauce med ud af glassene.Lad saucen simre stille og roligt i 5 minutter.
Tilsæt kapers og derpå oliven efter smag og behag.
Lad det simre to minutter og saucen er klar.
ANRETNING
Anret spaghettien i de lune tallerkener og top op med Puttanesca saucen.
Serveres med masser af reven parmesanost på toppen.
Pynt med basilikum og dryp evt. ekstra olivenolie over retten.
Det er superlækkert og ekstra mættende med en grøn salat på siden.
Tips & Tricks
TIP
- Sæt resten af de oliven, du ikke har brugt i saucen, på bordet. Så kan alle forsyne sig efter smag og behag.
- Der er hvidløg i pastakrydderiet. Derfor er det nemt at
bruge som smagsgiver i denne sauce.
GODT AT VIDE
Mange bryder sig ikke om ansjoser! Jeg lover, de smager dejligt som krydderi i denne sauce. De giver en dyb ”kødsmag”, så især, hvis du vælger vegetarudgaven, synes jeg, at ansjoserne er vigtige. Ansjoser kan lidt af det samme, som du kender fra fiskesauce og engelsk Worcestershire sauce. De to ting dufter heller ikke særligt rart, men smager himmelsk som krydderi i en ret. Derfor kan du også godt bruge et par dryp fiskesauce eller engelsk Worcestershire sauce i opskriften, hvis du ikke har ansjoser ved hånden.