DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Pasta Fidanzati med kylling
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Pasta og protein, i form af kylling, er en dejlig mættende ret.
Nem og lækker opskrift på Fidanzati med kylling og grøntsager vendt i Mascarpone. En smagfuld ret som kan spises til aftensmad, til frokost eller tag resterne med som madpakke næste dag.
Jeg har brugt Fidanzati pasta, der er en pasta, som går til det meste. På dansk betyder Fidanzati "de elskende" efter den måde ”skruerne” slynger sig om hinanden på. Den type pasta er særligt velegnet til pastasaucer med både kød og fisk; især de lidt tungere pastasaucer med fx Mascarpone.
Ingredienser
- 400 gram pasta Fidanzati, Made by Mama
- 3-4 stk kyllingebrystfileter
- 1 god sjat ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 2 spsk smør
-
salt fra kværn, Made by Mama
-
peber fra kværn, Made by Mama
- 2 forårsløg, i tynde ringe
- 1 tsk pastakrydderi. Made by Mama
- 1 – 2 majskolber, kernerne skåret af
-
4 spsk Mascarpone – gerne lidt mere
- 1 god håndfuld friskbælgede grønne ærter
- 1 håndfuld friskbælgede grønne ærter
- reven parmesanost
- persille
Saucen
Topping
Fremgangsmåde
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
- Gem lidt af kogevandet til saucen.
Steg kyllingefileterne
Kom en god sjat jomfruolivenolie og et par spiseskefulde smør på panden, og lad det blive let gyldent, ikke brunt/sort!
Kværn salt og peber over kødet og brun kyllingebrystfileterne et par minutter på begge sider, så kødet får en lækker stegeskorpe.
Steg fileterne færdige. Skru ned for varmen, middel eller lidt lavere, og kom eventuelt lidt mere jomfruolivenolie på panden.
OBS: Den samlede stegetid er ca. 6-7 minutter pr. side, men det afhænger af, hvor store og tykke kødstykkerne er. Undervejs krydres der flere gange med salt og peber fra kværn.- Tag de færdigstegte kyllingebryster af og lad dem trække på en tallerken.
Saucen
Kom en lille sjat jomfruolivenolie på panden.
Vent først forårsløgene i olien, så pastakrydderi og derpå majskernerne.
Sving det godt rundt på panden.
Kom Mascarpone på panden og lad flødeosten smelte.
- Tilsæt gerne en sjat af kogevandet fra pastaen undervejs, til saucen cremer lækkert.- Riv godt med parmesanost ned i saucen og smag til med peber fra kværn. Til sidst tilsættes halvdelen af de grønne ærter.
Vend den nykogte pasta i saucen.
Anretning
Anret kyllingekødet i skiver ovenpå pastaen, drys de sidste ærter over og pynt med persille.
Sæt gerne et stykke parmesanost ind på bordet sammen med et rivejern.
Så kan alle selv rive mere ost hen over retten, alt efter smag og behag.
Tips & Tricks
TIP Stik en kødnål ned og op i midten af kyllingefileterne og tryk på kødet. Kommer der klar kødsaft ud, er kødet gennemstegt, men ikke tørt. Er kødsaften stadig lidt rød/blodig, skal kødet have lidt længere tid.