DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Cæsarsalat med trøffeldressing
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
6 personer
Cæsarsalat er en populær salat i hele verden, hvor den kendes som Caesar Salad. Også hjemme hos os, hvor den hurtigt er tilberedt både til frokost, kun med sprøde croutoner på, eller som aftensmad, toppet med skiver af stegt kylling. En Cæsarsalat er en klassisk grøn salat bestående af romaine salat og croutoner vendt i en dressing med citronsaft, olivenolie, æg, engelsk sauce, ansjoser, hvidløg, sort peber og dijonsennep og ikke mindst - reven parmesanost. I en Cæsarsalat er dressingen et vigtigt element. Hvis man ikke bryder sig om ansjossmagen, kan de godt udelades. Engelsk sauce må man ikke springe over, for den giver det helt rigtige twist i dressingen. Og her er reven parmesanost også meget vigtig for at opnå den rigtige umamismag og bid. I sin oprindelige form blev salaten anrettet ved bordet. Lav evt. elementerne parat og sæt dem på bordet. Nu kan alle selv sammensætte salaten efter ønske. Jeg undlader ansjoser i dressingen, da alle i familien ikke er så glade for den smag. Vi elsker til gengæld vore egen trøffelmayonnaise, og derfor bruger jeg den som basis i dressingen. Ansjoserne topper jeg sommetider ovenpå salaten, så kan man vælge med eller uden.

Ingredienser
- 1 stor romaine salat/skyllet, delt i hele blade og duppet tør
-
6 kyllingeinderfileter, stegt møre på panden i olivenolie
- 1 spsk kapers i olie
-
Parmesanflager, brug trøffeljernet eller en kartoffelskræller
CROUTONER
- Daggammelt surdejsbrød
-
Ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
Pastakrydderi, Made by Mama
-
Salt, Made by Mama
DRESSING
-
2 spk trøffelmayonnaise, Made by Mama
-
Lidt mælk, plantemælk eller vand
-
Peber fra kværn, Made by Mama
-
Et par dryp hvid balsamico, Made by Mama
- Et par dryp Engelsk Sauce
-
Kapers i olie, grofthakket
-
Reven parmesanost, Made by Mama
Fremgangsmåde
Hjemmelavede croutoner
Tænd ovnen på 200 grader
Skær brødet i tykke skiver og fjern skorpen
Bryd brødet i rustikke stykker og kom dem i en plastpose
Hæld godt med olivenolie ned i posen og vend og drej den, til alle brødstykker er vædet med olie
Kom brødet ud på en bageplade, beklædt med bagepapir, drys pastakrydderi og salt henover
Rist brødet sprødt i ovnen ved 200 grader i 10 – 15 minutter.
- Sæt minuturet først på 10 minutter. Brødet kan nemt få for meget og blive sort og branket.
Dressing
Rør ovenstående ingredienser sammen.
Servering
Anret romaine salaten på et stort fad.
Læg kyllingestykkerne på og drys croutonerne henover.
Drys lidt kapers over og dryp med lidt af dressingen.
Resten sættes ind sammen med salaten i en skål.
Top med parmesanflager og evt. lidt havsalt