DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Blinis med trøffel og stenbiderrogn
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
20-23 personer
Blinis er nok noget af det nemmeste at servere til forret. Hvis du bager de små blinis i forvejen, og opbevarer dem i fryseren, kan de hurtigt lunes i ovnen og toppes med fyld og pynt, lige før gæsterne dukker op. Her serveres de med stenbiderrogn og vores lækre trøffelcreme.
Ingredienser
-
5 dl sødmælk
-
1 pose KAMUT mel, Made by Mama
-
1 sjat ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
1 tsk italiensk havsalt, Made by Mama
-
1 tsk sukker
-
2 æg
-
Olivenolie og smør til stegning
-
1 lille rødløg i tynde ringe, el. finthakket
-
1 glas crema al tartufo, sort trøffelcreme, Made by Mama
-
1/4 l creme fraiche 38%
-
Stenbiderrogn
-
Grønne urter eller spiselige blomster
-
Trøffelsalt fra kværn, Made by Mama
Blinis
Topping
Fremgangsmåde
Lun mælken forsigtigt op, til den er fingervarm.
Kom tørgæret i en stor røreskål, tilsæt den lune mælk og rør sammen.
Lad blandingen stå i 5 minutter på køkkenbordet.
Kom melet op i skålen sammen med jomfruolivenolie, salt og sukker.
Ælt stille og roligt til dejen er smidig og glat – det tager ca. 5 minutter.
Stil dejen til hævning en 1,5 times tid - dejen må gerne hæve til ca. dobbelt størrelse.
Del æggene, og pisk æggehviderne stive.
Rør æggeblommerne i den hævede dej.
Vend nu forsigtigt æggehviderne i dejen af flere omgange. (Virker dejen for ”stiv”, kan der tilføres en lille sjat mælk).
Steg de små blinis på en pande med olie og smør i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme.
Køl dem lidt ned, før de skal serveres.
Anret stenbiderrogn, creme fraiche og trøffelcreme og pynt med urter, rødløg, blomster – du bestemmer selv dit udtryk.
Kværn lidt trøffelsalt henover de færdige blinis.