DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
ZUCCHINI CARBONARA
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Denne opskrift er et utraditionelt take på en klassisk Carbonara. Men er du vegetar, eller har du et ønske om at ”lokke” ungerne til at spise flere grøntsager, så er denne ret ”seriously good”! Siger det bare - comfort food for alle pengene, med zucchini og porrer, der ”gemmer” sig imellem trenette pastaen. Ægge- smørsaucen er genialt lækker og cremet. Få ingredienser gør retten til en god og billig hverdagsret med masser af protein pga. æggene i saucen.
Ingredienser
- 400 gram pasta Trenette
- 1 god sjat ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 1 porre, kun den hvide del skåret i supertynde lange strimler/julienne
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 50 gram smør
-
400 gram zucchini, skåret i supertynde strimler med en skarp kokkekniv
- eller brug gerne et stort juliennejern, der nemt laver strimler - 1 god håndfuld friske basilikumblade
- 1 æg
- 2 æggeblommer
- 200 gram revet parmesanost, Made by Mama
- Salt og peber fra kværn, Made by Mama
TOPPING
- 1 øko citron, lidt reven skal
- 1 nip chiliflager, Made by Mama – kan udelades
- Revet parmesanost, Made by Mama
- Basilikumblade
Fremgangsmåde
Kog pasta Trenette efter anvisningen på emballagen.
- Gem 2 dl af kogevandet
ZUCCHINIBLANDINGEN
Svits porrestrimlerne ret hårdt, på en stor varm pande, i jomfruolivenolie.
- Strimlerne må gerne blive en smule brune, dog ikke brændte/sorte.Kom hvidløget på panden sammen med smørret, zucchinistrimler og basilikumblade.
Svits hurtigt rundt, men kun i et par minutter.
Tag derpå panden af varmen.
ÆGGEBLANDINGEN
Gør æggeblandingen parat. Kom det hele æg og æggeblommerne i en stor skål
Pisk den revne parmesanost sammen med æggeblandingen
Krydr med salt og peber fra kværn.
SAML RETTEN
Vend den nykogte pasta i porre- og zucchiniblandingen.
- Vend forsigtigt rundt med en tang eller med et salatsæt.Pisk hurtigt cirka 1 dl af kogevandet i æggeblandingen.
Vend derpå den lune pastablanding forsigtigt i skålen.
ANRETNING
Anret med lidt reven citronskal, basilikumblade og gerne lidt ekstra revet parmesanost og kværnet peber.
Ungerne elsker parmesanost men måske ikke ekstra peber.
Tips & Tricks
TIP
- Med en stor julienneskræller kan du nemt lave tynde strimler af grøntsager som zucchinier, gulerødder, agurker og meget mere. Kun fantasien sætter grænser! Et godt redskab at have i køkkenskuffen.
- Til denne ret kan zucchinierne sagtens skæres i små tern. Skær ”kinderne” af med en stor kokkekniv og kassér det midterste stykke med kernerne.