DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
TRENETTE AL LIMONE MED REJER
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Når livet giver dig citroner, så lav pasta! Fordi et skvæt citronsaft, friskrevet citronskal eller et par skiver citron gør enhver ret meget mere velsmagende. Denne klassiske nemme og dejlig forårsret passer perfekt til påskens gæster og fester. De store rejer og den cremede flødesauce gør, at retten mætter godt. En helt enkel og frisk tomatsalat på siden, kun dryppet med citronolie og hvid balsamico, passer perfekt til retten og gør det ud for et mættende måltid. Et stykke foccaciabrød til at ”tørre” den sidste sauce op med er også smart at sætte på bordet.

Ingredienser
- 300 gram pasta trenette
-
12 stk. store rå tigerrejer, frosne
- 1 fed hvidløg, finthakket
-
Peber fra kværn, Made by Mama
- 1 sjat jomfruolivenolie, Made by Mama
- 1 løg, finthakket
- 1 dl grøntsagsbouillon/brug evt. hvidvin
- 1 bæger mascarpone, 250 gram
- 1 – 2 øko citroner, reven skal og saft
- Salt og peber fra kværn, Made by Mama
- 1 lille drys chiliflager, Made by Mama
TOPPING
- 1 citron, reven skal til topping
- Friske basilikumblade
- Halvér citronen og lad gæsterne selv dryppe lidt saft over retten
Fremgangsmåde
Tø rejerne op og pil skallerne af men behold halen på. Det ser flot ud og giver smag til saucen.
REJERNE
Kom rejerne og finthakket hvidløg i en passende skål.
Kværn peber over og bland godt rundt med hænderne.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
- Gem 2 dl af kogevandet.Lad derpå rejerne trække 10-20 minutter på køkkenbordet.
Citronsauce
Svits løgene i en god sjat jomfruolivenolie på en stor dyb stegepande ved jævn varme i et par minutter (uden at de tager farve).
Kom rejerne, med hvidløg, på panden og svits dem rundt i ét minut ved kraftig varme.
Tilsæt grøntsag sbouillon/hvidvin og lad det hele simre, ved svag varme, i et par minutter.
Tag panden af og kom mascarpone ned til rejerne.
Rør forsigtigt rundt, med let håndled, til saucen cremer. - Brug gerne en gummidejskraber.
Riv rigeligt citronskal ned i retten og smag til med citronsaft, gerne saften fra en hel citron.
Krydr til sidst med salt og godt med peber fra kværn.
- Er du til chili, så tilsæt nu et lille drys og smag til løbende.Vend den kogte pasta i saucen.
ANRETNING
Fordel pasta og rejer på 4/6 tallerkener, og servér retten med reven citronskal og basilikumblade.
- Husk at sætte ekstra citron på bordet – til fri afbenyttelse
Tips & Tricks
TIP
- Hvis saucen virker for tyk, tilsættes lidt af kogevandet.
- Ved 300 gram pasta, anbefaler vi at bruge, 12 stk. store rå tigerrejer fra frost