DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Tomat festival
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Det er sommer, det er sol og det er nu, tomaterne er bedst. De store og de små, de grønne og de gule, alle smager de skønt, og de er flotte og dekorative i en Caprese salat, den verdensberømte tomatsalat fra Capri.
Caprese er en enkel italiensk salat af tomater med skiver af frisk mozzarella og masser af basilikum. Krydret godt med salt og peber og dryppet med masser af olivenolie. Salaten er grøn, hvid og rød som det Italienske flag.
Supernem og enkel salat der minder os om vores dejlige liv i Italien. Lad dig inspirere af hvad du kan købe af tomater på torvet eller i supermarkedet. Måske bugner dit drivhus med tomater; brug dem alle sammen, anret alle farver og i alle størrelser sammen – det ser skønt ud.
Ingredienser
- 6-8 solmodne men faste tomater
- 1 Mozzarella eller Burrata
- Salt og peber fra kværn, Made by Mama
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- Mørk Balsamico, Made by Mama – kan udelades
- Frisk basilikum
Fremgangsmåde
Dryp lidt af den gode olie på tallerkenen eller på et stort fad.
Anret tomater i skiver ovenpå. Riv Mozzarella osten i lidt grove strimer.
Dryp med lidt ekstra olivenolie og kværn godt med salt og peber henover.
Top med masser af friske basilikumblade.
Ved serveringen kan gæsterne supplere med at par dryp af den mørke Balsamico – det smager virkeligt godt.
Tips & Tricks
TIP Bruger du Burrata, der er mere flydende, skæres den i mindre stykker og flyttes hurtigt ind på midten af tomatsalaten.
Caprese er en antipasto (forret) og ikke et contorno (tilbehør).
Men salaten kan også serveres som en vegetarisk hovedret (secondo). Opskriften, der stammer fra Capri, kan sagtens spises når som helst på dagen – heldigvis. Lækker og læskende i sommertiden.
TIP TIL SERVERING
Husk at gøre det i sidste sekund, før retten skal serveres. Den præsenterer sig smukkest, når det hele ikke ”flyder” sammen.