DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Sprød nøddeblanding
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
1 person
Krydrede, salte, søde og sprøde på den lækre måde. Spicy nuts er den helt rigtige snack til drinks. Så lækre at alle bare vil have fat i dem. Hvorfor ikke lave en stor portion, når du er i gang? Vend nødderne i rosmarinolie, pastakrydderier og honning og rist dem sprøde i ovnen. Kom lidt friske rosmaringrene med i blandingen og top de færdige nødder med ristede løg. Server nødderne til velkomstdrinken i små portionsskåle eller fx toppet op i flotte champagneglas på stilk.
Ingredienser
- 1 kilo blandede nødder
-
1 dl rosmarinolie, Made by Mama
-
1 spsk pastakrydderi, Made by Mama
- 1 spsk honning
-
1 tsk havsalt, Made by Mama
- 3-4 stilke rosmarin - plukket i små bidder
-
Rørsukker
-
4 bananskalotteløg/kan udelades
-
Ekstra jomfruolivenolie, Made By Mama
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 160 grader.
Nødderne ristes i ca. 20–30 minutter.
Vælg lige de nødder, du har lyst til at servere.
Pssst! Det ser flot ud med mange forskellige slags i blandingen.Rør honning og rosmarinolie sammen med havsalt og pastakrydderierne.
Hæld blandingen over nødderne og vend godt rundt, så alle nødder er dækket godt af olien.
Brug fingrene, så alt bliver godt smurt ind.Dryp evt. lidt ekstra olie over.
Beklæd to bradepander med bagepapir og fordel nøddeblandingen i ét lag.
Sæt bradepanderne i ovnen og sæt uret på 10 minutter. Ikke to ovne bager ens, og nødderne må ikke blive sorte og brankede.
Vend rundt i nøddeblandingen med en paletkniv og kom små rosmarinkviste ned til nødderne.
Sæt uret på yderligere 10 minutter.
Nu burde nødderne være ristet gyldne – ellers gives de 5 minutter mere.Tag nøddeblandingen ud af ovnen og smag nu til med salt og måske et lille drys sukker.
Lad blandingen køle helt ned, før den kommes i f.eks. et stort lufttæt patentglas.
TOPPING
Pil løgene og skær dem i super tynde skiver.
Del ringene og rist dem sprøde i olivenolie på en pande.
Lad dem afdryppe på køkkenrulle.
Drys let med salt.
Løgene kan steges i god tid, før gæsterne kommer og opbevares i lufttæt patentglas.
SERVERING
Vend de ristede løg i nøddeblandingen og sæt en ske ned i glasset.
Når gæsterne er klar til velkomstdrinken, kommes et par skeer af blandingen i glas på stilk, eller i små skåle én til hver.
Dryp en lille smule rosmarinolie over.
Nu er de Spicy Nuts klar til at blive delt ud blandt gæsterne. Og vi kan godt garantere, at de er populære.
Tips & Tricks
TIP:
Er der nødder tilbage efter festen, er de super lækre at drysse over en salat eller hak dem groft og drys på en suppe f.eks. jordskoksuppe.
Den sprøde lækre nøddeblanding kan også pakkes i små folieposer og bruges til gaver.