DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Spaghetti med græskarcreme
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
2-3 personer
Pasta basta, det er vist ingen hemmelighed, at vi spiser pasta året rundt. Altid med sæsonens råvarer i tankerne. Græskar er en ”sjov fætter”. Den har jeg lige har skullet lære at kende. Vi har udhulet dem som halloween-pynt i mange år - men hvordan jeg lige fik græskar på bordet i hverdagen – den var svær!
Men her kommer opskriften, der slår alt; en græskarcreme, der smager ubeskriveligt skønt. Og JA, der er både fløde og lidt smør i opskriften, men i forhold til mængden af græskar er det helt OK. Ikke hver dag of course, men for pokker hvor smager denne græskarcreme dog godt.
Prøv den vendt i spaghetti og serveret med citronolie, parmesanost og sprødt brød. Det bliver altså ikke bedre på en råkold efterårs- eller vinterdag.
Opskriften er en meget mættende frokostret til 2 eller lille forret til 4 en aften. Som hovedret kan du evt. servere stegt kylling eller et stykke fisk på toppen. Så bliver alle ekstra mætte, store som små.
Ingredienser
-
200 g spaghetti, Made by Mama
-
2 spsk Italiensk havsalt, Made by Mama
- 400 g Hokkaido græskar, med skræl (vægt uden kerner)
- 2 fed hvidløg
- 2 stk laurbærblade
- Vand eller meget gerne grøntsagsbouillion
- 1 lille klat smør – kan udelades
-
1 dl piskefløde/vegansk fløde kan også bruges
- 1 dl af kogevandet
- 1 stk citron, lidt citronsaft- og reven skal
-
1 håndfuld reven parmesanost, Made by Mama
-
Friskkværnet peber, Made by Mama
-
Italiensk havsalt, Made by Mama
-
Citronolie, Made by Mama
- Sprødt brød
-
Reven parmesanost, Made by Mama
- Sprødt brød
- 2-3 skriver daggammelt surdejsbrød uden skorper
-
Ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 2-3 stilke timian, kun bladene
-
Italiensk havsalt, Made by Mama
Topping
Fremgangsmåde
Sprødt brød
Skær brødet i små tern. Kom dem i en skål, dryp med jomfruolivenolie, og drys med timianblade
Massér godt rundt med hænderne, og lad brødeterningerne trække, så lang tid du har, dækket til med husholdningsfilm.
Rist brødet gyldent og sprødt, på en tør, varm pande sammen med timianblade. Rør rundt og pas på, at brødet ikke bliver sort og branket.
Drys de færdige, sprøde brød med lidt salt fra kværn.
Pasta
Bring en god stor gryde med rigeligt vand tilsat salt i kog. Kog pastaen efter anvisningen på posen.
Lav græskarcremen imens.
Græskarcreme
Du behøver ikke skrælle græskarret. Skrællen giver smag, farve og vitaminer på tallerkenen
Fjern kernerne i midten af græskarret, og skær kødet i mindre tern.
Pil hvidløgene, og kom dem i en gryde sammen med laurbærbladene og græskar i tern. Top med vand eller meget gerne grøntsagsbouillon, til det kun lige akkurat dækker.
Kog græskarternene, til de er helt møre. Det tager ca. 15 minutter. Sigt kogevandet fra, men gem det endelig
Kassér laurbærbladene.
Kom det møre, varme græskarkød op i en blender, og kør den til cremet sauce med smør, fløde, reven parmesanost og kogevand.
Smag til med lidt citronsaft og masser af reven citronskal. Monter evt. med lidt mere reven parmesanost og friskkværnet peber.
. Smag om der bør tilsættes mere citronsaft eller ekstra salt, husk - parmesanosten er ret salt i sig selv.
Anretning
Dræn kogevandet fra spaghettien, og vend straks den varme pasta i græskarcremen
Anret i dybe portionstallerkener, og dryp lidt citronolie henover. Servér omgående med sprødt brød og reven parmesanost på toppen
Smager genialt godt, måske en af de bedste pastasaucer jeg har smagt – denne ret kommer snart på bordet igen!
Tips & Tricks
TIP:
Kødet fra de store græskar, man normalt udhuler til halloween, smager ikke af noget – de er bedst til pynt. Jeg bruger Hokkaido græskar eller butternut squash til cremen. De smager til gengæld vildt godt.
Gem resten af kogevandet fra græskarternene og fra pastaen. Så kan du nemt lave en græskarsuppe dagen efter, hvis du ikke har brugt det hele til cremen. Der er nemlig virkelig meget ”mad/kød” i et Hokkaido græskar. Bag måske halvdelen til en salat, lav græskarcreme og suppe af resten. 3 retter af et græskar, det giver god mening.
Hvis, hvis, hvis…. Du elsker bacon, kan det sprøde brød erstattes af sprødstegte bacontern. Men det smager også vidunderligt uden!