DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Risalamande med risottosris
Vurderet til 4.0 stjerner af 1 personer
Antal
6-8 personer
Du kan lave den lækreste luftige risalamande med risottoris, og jeg synes faktisk, at den smager bedre end med almindelige grødris. Der er mere bid i desserten, og så er kogetiden kortere. Det tager ikke mere end 30 minutter – og det betyder også noget i den travle juletid. Risengrøden kogt på risottoris, som normalt kun have ca. 20 minutter, men smag dig frem, så de hverken er for rå eller fuldstændig kogt i smadder. Her kommer min basisopskrift.
Ingredienser
- 2 dl vand
-
200 gram risottoris, Made by Mama
-
1 lille drys salt, Made by Mama
- 8-10 dl mandelmælk eller alm. sødmælk
- 1 stang vanilje – flækket på langs
- 1 spsk sukker eller efter smag
- 1 dl mandler, smuttede og grofthakket
- 4 dl piskefløde
- Grantæbler
- Rosmarinkviste
Pynt
Fremgangsmåde
Kog vandet op i en tykbundet gryde, og tilsæt risottorisene.
Rør rundt til det meste af vandet er kogt væk og risene begynder at creme.
Tilsæt 1 nip salt og 8 dl mælk sammen med den flækkede vaniljestang, og kog op under omrøring.
- Pas på at grøden ikke brænder på, for lige dette tidspunkt er det mest kritiske!Skru ned for varmen - men fortsæt med at røre konstant rundt i alle hjørner af gryden.
- Rør stille og roligt og nyd processen.Kogetiden er cirka 20 minutter, men smag på risene undervejs. Bliver grøden for tyk, tilsættes lidt mere mælk, til risene er møre (men ikke udkogte).
OBS: Den færdige risengrød skal være let flydende i konsistensen, da den stivner under nedkølingen.Stil grøden et koldt sted og lad den køle helt af.
- Dette kan eventuelt gøres dagen før, desserten skal serveres.Fjern vaniljestangen og rørsukker og mandelsplitter i grøden.
Rør risengrøden godt igennem.
Smag evt. til med ekstra sukker.
- Jeg er ikke til en for sød risalamande, men det er op til den enkelte.Pisk fløden cremet - endelig ikke for stiv, da risalamanden ellers ender som smør!
- Vend den i stedet forsigtigt i grøden, så du får en luftig risalamande.Jeg serverer risalamanden med granatæblekerner, men den kan selvfølgelig også serveres med italienske Amarena kirsebær.
Pynt gerne med en lille stilk rosmarin, der ligner et mini juletræ.
Tips & Tricks
TIP Serverer også risottogrød med kanelsukker - det er en klassiker hos os som morgenmad i den hyggelige juletid.