DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Polpette - italienske frikadeller
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
6-8 personer
Små frikadeller er altid populært på julefrokostbordet. Opskriften er inspireret af de italienske kødboller ”polpette”, der ofte serveres med tomatsauce. I anledning af julen servereres de små polpette med agurkesalat. Surt og sødt klæder ”dellerne”.
Ingredienser
- 1 løg
- 500 gram hakket kalv/gris
- 2 æg
- 2-3 spsk pankorasp eller hvedemel
-
2 spsk pizzakrydderi, Made by Mama
-
2 dl reven parmesanost, Made by Mama
-
1 dl mælk eller bouillon
-
Ekstra jomfruolivenolie til stegning, Made by Mama
-
Salt, Made by Mama
-
Peber, Made by Mama
Fremgangsmåde
Hak eller riv løget fint.
Rør løg, hakket kød, æg, pankorasp, parmesanost, mælk og krydderier godt sammen i en skål, til farsen er sammenhængende.
Lad den gerne trække i køleskabet et par timer før stegningen.
Form små kødboller med en ske i din hule hånd.
Steg først en testbolle.
Smag om farsen er krydret rigtigt til.
Parmesanosten salter og krydderiblandingen indeholder også salt og peber.Justér evt. krydderierne og steg kødbollerne på en varm pande med ekstra jomfruolivenolie, til de er let gyldenbrune.
Skær en kødbolle over undervejs for at tjekke, om den er gennemstegt.
SERVERING
Riv lidt parmesanost over de færdigt anrettede Polpette.
Steg kun lige akkurat Polpette frikadellerne igennem, hvis du vil lune dem i ovnen senere.
Er de for hårdt stegt, bliver de tørre, når de lunes.