DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Pollo alla cacciatore
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Her kommer opskriften på en traditionel skøn og lækker Italiensk ret med braiseret kylling i en fantastisk sauce med spicy oliven.
En gryderet der er meget nem at lave. Servér evt en grøn salat på siden – sammen med et godt saftigt brød, gerne foccacia.
Ingredienser
- 4 store stykker kylling, på ben - efter eget valg
-
Salt fra kværn, Made by Mama
-
Peber fra kværn, Made by Mama
-
3 spsk ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 4 gulerødder, i skiver
- 4 stilke bladselleri, skåret i passende stykker
- 1 stor rød peberfrugt, i strimler
-
½
glas soltørrede tomater i strimler, Made by Mama
- 3 dl hvidvin, måske lidt mere
- 2- 3 dl urtebouillon, jeg bruger Herbamare
-
1
spsk pastakrydderi, Made by Mama
- 3 laurbærblade
-
1 glas tomatsauce, Made by Mama
-
1 glas hele oliven i chiliolie, Made by Mama
-
1
– 2 stk skorper fra et stykke parmesanost, kan udelades
Fremgangsmåde
Kværn godt med salt og peber på kyllingestykkerne.
Varm den store gryde op og brun kyllingestykkerne godt af i olivenolien på begge sider.
Læg stykkerne over på et fad
Rist derpå løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri og peberfrugter godt af i gryden.
Det skal ikke brune og branke, men må gerne få lidt kant.Kom pastakrydderiet i gryden sammen med de soltørrede tomater og laurbærbladene og hæld vin og bouillon over.
Pssst! Har du et par parmesan-osteskorper i fryseren, så er det nu, de skal ned i gryden – da de giver retten en lækker umamismag.Kog det op og læg kyllingestykkerne ned i gryden igen,
Hæld evt. lidt ekstra vin vedLad retten småsimre i 45 minutter, måske lidt længere, under låg.
Hold øje med at væden ikke fordamper. Tilsæt lidt ekstra vin undervejs, hvis det er nødvendigt.
Kødet skal lige knapt være dækket af væden.Når kødet løsnes let fra benet, er det mørt og færdigt.
Lige inden servering tilsættes halvdelen af tomatsaucen og de hele oliven efter smag og behag.
Begge dele skal lige varmes lidt med.Smag til med peber og afrund gerne med en god sjat olivenolie på toppen.
Top evt. også med reven parmesanost og måske friske urter, sat frem på bordet.
Sæt gryden på bordet
Lige før gryden sættes på bordet, toppes den sidste tomatsauce op på de 4 stykker kød.
Server et godt saftigt brød til gryderetten – brug brødet til at ”søppe” den gode sovs op med.
Tips & Tricks
TIP
Pas på med at salte retten, da både parmesanost og oliven
salter.
Tag de udkogte osteskorper op af gryden. De kasseres.
Efterår og vinter, eller hvis du elsker svampe, kan du tilføre
retten 300 gram champignon i skiver for en mere
sæsonbetonet ret.