DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Picnicboller med mozzarella og urter
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4-6 personer
"Riv-og-del" ostefyldte boller. Lige noget for børnene i deres madpakker eller tag dem med på picnic til skov og strand eller server dem til havefesten. Dyp bollerne i Made by Mamas tomatsauce, eller lav en portion selv.
Ingredienser
- 2 dl ostevalle fra mozzarellaosten
- 3 dl lunkent vand
- 1 knsp sukker
-
1 sjat ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
1 tsk havsalt, Made by Mama
-
500- 550 gram pizzamel, Made by Mama + lidt ekstra til bordet
Pssst! Tørgær er med i melpakken -
150 gram mini mozzarellakugler, drænet vægt, 16 stk.
- 100 gram klaret smør
-
1 spsk tørret pizzakrydderi, Made by Mama
URTESMØR
Fremgangsmåde
Picnicboller med mozzarella
Kom væsken fra mozzarellaen og vandet i en stor skål.
Kom gær, salt, olivenolie og sukker i væsken og rør indtil gæren er opløst.
Lad blandingen stå på køkkenbordet i 15 minutter, eller til overfladen skummer let.
Kom melet i og rør, gerne på røremaskine i 10 minutter, til dejen slipper siderne og dejen er glat og elastisk.
Læg dejen i en olieret skål og dæk med husholdningsfilm.
Lad den hæve på et varmt sted i 1 time, eller indtil dobbelt størrelse.
Slå dejen ned med dine hænder, og del den i 16 kugler – vej dem af.
Tryk hver kugle flad, og kom en mozzarellakugle ind i midten af hver.
Fold dejen omkring osten og sæt samlingen ned i et rundt olieret ovnfast fad (ca. 35 cm i diameter), eller på en bageplade.
– Ikke for tæt, bollerne skal kunne hæve lidt.Dæk med olieret husholdningsfilm og lad dem stå og efterhæve igen i 30 minutter.
Opvarm ovnen til 220 grader.
Urtesmør
Lav urtesmørret ved at smelte smørret i en gryde.
Tilsæt de tørrede krydderier, rør rundt og sluk for varmen.
Lad trække.
Bag bollerne med urtesmør
Pensl dejkuglerne med urtesmør.
Skru ovnen ned på 200 grader og bag bollerne i 20 minutter, indtil de er hævet flot og er bagt pænt gyldne.
Når de kommer ud af ovnen, pensles de med det resterende smør og afkøles.
- Er der mere smør tilbage, smager det dejligt at smøre på bollen under f.eks. pålæg.
Tips & Tricks
TIPS
- Bollerne i denne store størrelse er også velegnet som burgerboller.
- Bollerne kan fryses ned og lunes i ovnen efterfølgende.
- Halver Mozzarellakuglerne og lav 32 små portionsboller, fremfor store boller.