DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Østers med italiensk topping
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
1 person
Made by Mamas ekstra jomfruolivenolie har en mild peber- og sart græsagtig smag, der er elegant serveret på rå østers. Et enkelt dryp mørk Balsamico fra Modena og en lille ske tomatsauce klæder også den let salte østerssmag. Det er den lækre smagsafstemte topping der gør, at de, der ikke er helt trygge ved smagen af østers, godt kan være med. Det tør vi godt love!
Ingredienser
-
1 dryp ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
1 mørk Balsamico fra Modena, Made by Mama
-
1 mini teske tomatsauce, Made by mama
-
1 lille stilk stilk salturt eller f.eks. purløg
- Citronbåde
Fremgangsmåde
SÅDAN GØR DU
Hæld saltvandet fra de åbnede østers, før de anrettes på et fad med knust is.
Dryp forsigtigt med lidt ekstra jomfruolivenolie og mørk Balsamico fra Modena.
Top med tomatsauce og pynt evt. med salturt eller fx purløg. Smukt og smagfuldt og super nemt at gå til.
Også for en nybegynder.
START MED DE SMÅ ØSTERS
Er du ikke vild med østers, men vil du gerne lære at nyde den berømte spise, så start med de mindre østers og en form for topping.
Min fiskemand anbefalede mig at starte med La Perle Blanche, der er navnet på en østers, der kommer fra Normadiet.
Den er mild i smagen og har ikke den skarpe smag af hav, som nogle gange præger østers.
SÅDAN ÅBNER DU ØSTERS
Først og fremmest skal østers åbnes lige før, de skal spises. Og man skal bruge en rigtig østerskniv.
Hold østersen imellem et foldet viskestykke i den ene hånd og kniven i den anden.
Lukkemusklen sidder i øverste, højre side, når du har den spidse ende ind mod dig selv - og den flade side vendt opad.
Man trykker østerskniven ind ved den yderste spids, indtil man kan mærke, at kniven har fat. Så vrider man lidt op og ned, til det giver et lille ”svup”.
Løft den flade skal og kør østerskniven på indersiden af skallen, til musklen er skåret over.
SÅDAN SPISES EN ØSTERS
Når man har åbnet sin østers, kan man spise den rå.
Den kan suges op fra skallen eller man kan bruge en lille gaffel til at vippe den ud med.
Sluges eller tygges efter smag og behag.
Østers smager også lækkert med mange forskellige toppingsaucer.
HAVSMAG ELLER EJ?
Hvis det er den salte mineralske havsmag, der holder dig fra at spise østers, så er det en god idé at toppe med forskellige saucer.
- Men prøv alligevel først en østers naturel.Husk at lade havvandet blive i skallen.
Serveres østersen med sauce, hældes saltvandet ud af skallen, før saucen lægges på.
Tips & Tricks
TIP: Hvis du skal servere mange østers, kan topping saucen røres sammen på forhånd, og lægges forsigtigt ned over de nyåbnede østers lige før serveringen.