DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Nordisk pesto med grønkål
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Har du også spist meget kål her i vinter? Det har vi! Så måske du også er ved at være lidt træt af kål. På samme tid er det jo sæson og kål, ikke mindst grøntkål, er virkeligt sundt og sprængfyldt med vitaminer. Derfor skal vi spise kål så længe som muligt, og vente med de spæde grøntsager til foråret og sommeren kommer.
Prøv derfor at lave nordisk pesto, hvis du har et par stilke grønkål. Den smager rigtig godt i børnenes sandwich, som dressing til salat, eller dip til de ovnbagte grøntsager.
Rå grønkål har et højt indhold af vitaminer, specielt A-, C- og K-vitamin. Desuden indeholder den kalcium, jern, mangan og kalium. Jo længere tilberedningstid, jo flere næringsstoffer går tabt – også derfor er en nordisk pesto genial.
Ingredienser
- 2 stilke grønkål - uden de tykke ribber
-
1-2 dl solsikke- eller græskarkerner/evt. en blanding
- 1 lille fed rå hvidløg – kan udelades
-
1 dl ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 1 skvæt koldt vand
-
2 dl reven parmesanost
-
2–4 dryp hvid Balsamico, Made by Mama
-
1 drys Piment d´Espelette/tørret chili
-
Peber fra kværn, Made by Mama – kan udelades
-
1 nip salt, Made by Mama – kan udelades
Smag til med
Fremgangsmåde
Ifølge eksperter laves ”rigtig” pesto med basilikum og med håndkraft i en morter – ikke i en blender/foodprocessor.
Jeg kan ikke smage forskel og bruger min blender. Det er virkelig nemt.
Til gengæld er det vigtigt at bruge den gode jomfruolivenolie og ægte parmesanost.
Man behøver heller ikke bruge de dyre pinjekerner. Jeg bruger solsikke- eller græskarkerner. Eller begge dele.
Prøv det!
Kør alle ingredienser i blenderen til cremet pesto.
Tilsæt lidt mere af de enkelte elementer, hvis du synes der mangler noget. Smag til, smag efter, justér og pludselig er den i skabet!
Nordisk pesto med grønkål er lækkert på nykogt pasta, i en sandwich, på en salat – som dip til grøntsagsstave og mange andre steder.
Tips & Tricks
TIP: Prøv at improvisere.
Det vil sige: Lær dig selv at lave en simpel pesto på ”slump”. Det er super nemt, og det smager bare så lækkert. Her kommer min opskrift, på ”slump”, altså uden at have foretaget en 100% præcis måling eller vejning. Jeg gør det bare, og det bliver altid godt