DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Nøddepostej med tomatsauce
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4-6 personer
Jeg har fået opskriften på den vegetariske nøddepostej med svampe af min mors veninde. Det er en rigtig 70ér ret - en opskrift, som jeg fuldstændig havde glemt. Jeg tog den dog op igen her i sensommeren. Den lækre nøddepostej smager virkelig dejligt - både kold og varm. Den kan eksempelvis serveres lige fra ovnen a la lun leverpostej. Jeg serverer postejen med vores tomatsauce og et godt stykke brød. På den måde får vi en sund, grøn og mættende ret på bordet indenfor rimelig tid. Farsen kan gøres klar i god tid og bages senere.
Ingredienser
Nøddepostej
-
250 gram porrer (renset for jord og finthakket)
-
2 spk ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 1 fed hvidløg (finthakket)
-
250 gram finhakkede champignoner eller blandede svampe (gem lidt pæne svampe til dekoration på toppen)
- 100 gram grofthakkede hasselnøddekerner
- 3 skiver tørt surdejsbrød uden skorper (skåret i små tern)
- 3 – 4 stilke timian
-
Salt fra kværn, Made by Mama
-
Peber fra kværn, Made by Mama
- 1 nip reven muskatnød
- 2 dl piskefløde
- 1/2 dl mælk
- 2 stk store æg (let pisket sammen)
-
1 dl reven parmesanost, Made by Mama
- 1 klat smør
- Rasp/panko
Tilbehør
Topping
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader.
Porrerne svitses i olien i 5- 8 minutter sammen med hvidløg.
Tilsæt svampene og lad det simre 5 minutter.
Kom nødder og brød i blandingen sammen med timian, muskatnød, salt og peber.
- Pas på med salt – parmesanosten salter også en del.Smag til.
Tilsæt fløde og mælk og lad det simre.
Afkøl massen.
Tilsæt æggene og den revne parmesanost.
Smør derefter en paté- eller brødform med smør og drys siderne med rasp eller panko.
Hæld postejblandingen ned i formen og pynt evt. med svampe eller timian på toppen.
Bag postejen ved 175 grader i ca. 40 minutter.
Postejen skal være gylden på toppen og fast i midten.
- Så er den klar til servering.
Tips & Tricks
TIPS
• Ved servering kan du dryppe lidt mørk balsamico over postejen. Det fremhæver dens smag på fineste vis.
• Nøddepostej – måske en ny vegetarisk juleret? Prøv nøddepostejen som en grøn tilføjelse til julefrokostbordet eller som aftensmad på en mørk og kold vinterdag.
Er du vegetar, så er postejen et godt alternativ til ande- eller flæskesteg. Den smager nemlig dejligt med det klassiske juletilbehør i form af brunede kartofler og rødkål.