DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Made by Mamas signaturburger
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Vi er rigtig mange, der elsker en god burger. Indholdet kan varieres i det uendelige, og vi har helt sikkert alle hver vores yndlingsvariant. Her får du Mamas bud på en drøm af en lækker burger med et italiensk twist. Vi har nøje sammensat indholdet, så du får en delikat smagsoplevelse, og den cremede balsamico løgkompot, inden den luftige burgerbolle omslutter indholdet, sætter prikken over i’et. Vi synes selv, at den er noget af det bedste, vi har smagt. Men bedøm selv når du er nået igennem opskriften og har smagt på den. Vores burgerbolle er lavet på Khorasan KAMUT® mel, som er en fuldkorns durum-melblanding. Ud over en god bøf og sprød salat, skal der mozzarella og løgkompot, lavet på mørk Balsamico, i. Som dressing er vores trøffelmayonnaise og tomatsauce selvskrevet.
Ingredienser
-
1 pose Khorasan KAMUT® mel (tørgær er med i pakken), Made by Mama
- 2 dl væde fra en pose Mozzarellaost
-
1,5 dl lunt vand (NB - har du ikke væde fra Mozzarellaosten, brug da 3,5 dl lunt vand)
- 1 tsk salt (melet er saltet, derfor ikke mere salt)
- ¼ tsk kardemomme (kan udelades)
- 100 gram smeltet smør
-
1 spsk pizzakrydderi, Made by Mama
- 1 – 2 spsk sesamfrø
-
1 god sjat ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 1 spsk smør
- 6 stk store løg
- 3 dl vand
- 100 gram sukker
-
1/2 dl mørk Balsamico I.G.P., Made by Mama
-
Salt fra kværn Made by Mama
-
Peber fra kværn Made by Mama
-
Trøffelmayonnaise, Made by Mama
-
Hakkebøf/stegt på panden eller på grillen ude i det fri
-
Tomatsauce, Made by Mama
- Mozzarellaost
- Salatblade
Fremgangsmåde
LAV BURGER-BOLLERNE
Bag gerne bollerne i god tid.
- Sæt dejen over dagen før eller om morgenen og bag bollerne senere på dagen.
OBS: Hævetiden er vigtig for at få lette og luftige burgerboller.Kom alle ingredienser til bollerne i en røreskål og ælt i minimum 10 minutter.
- Brug meget gerne en røremaskine.Smør lidt olivenolie i bunden af en stor skål, kom dejen i og læg et fugtigt viskestykke over skålen.
OBS: Det er vigtigt, at den får lov til at hæve et lunt sted i minimum 1,5 timeDrys køkkenbordet med lidt mel og hæld forsigtigt den hævede dej ud på bordet.
Skær dejen ud i passende stykker, alt efter om du vil lave store, medium eller små boller til sliders.
Vej dejen af, før du deler den ud i mindre boller. På den måde sikrer du, at bollerne bliver lige store.
I en portion dej bliver der til 4 meget store/8 medium eller 12 små boller.Form hver dejkugle til en fin rund bolle og fordel bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Læg et fugtigt viskestykke over, og sæt bollerne til efterhævning et lunt sted. De skal hæve til dobbelt størrelse.
Det kan tage alt fra 30 minutter til 1 time eller lidt mere.
Tålmodighed betaler sig her.Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
KRYDDERSMØR & TOPPING TIL BOLLERNE
Mens dejen hæver, smeltes smørret i en lille gryde.
Det må ikke brune.Kom pizzakrydderiet i smørret og lad det lige boble op.
Sluk for blusset og lad smørret trække.
De smukt hævede boller pensles forsigtigt med det let flydende smeltede kryddersmør.
Brug en blød bagepensel.Drys sesamfrø på toppen og sæt pladen i ovnen.
Gem resten af smørret til samlingen af burgeren.Bagetiderne er vejledende, da ikke to ovne er ens:
• 4 store boller bages ca. 20 minutter
• 8 mellem bages ca. 15 min
• 12 små bages ca. 10 minutterAfkøl de bagte boller på en rist.
LØGKOMPOT
Vi har altid et glas løgkompot klar i køleskabet. Det smager nemlig også skønt til andre former for kødretter, på smørrebrød og i en hot dog.
Kompotten kan du lave flere dage i forvejen, eller mens dejen hæver.Pil og halver løgene.
Skær de halve løg i tynde både.
Svits løgene i olie og smør.
Løgene må endelig ikke brune. De skal klares.Tilsæt vand, sukker og mørk Balsamico I.G.P.
Lad kompotten simre ca. 15 minutter, eller til du har en cremet kompot.
Smag til med salt og peber efter ønske.
Juster evt. smagen med en lille ekstra sjat Balsamico og måske en lille sjat vand.
OBS: Kan opbevares i et tætsluttende glas i køleskabet i 1–2 uger.
FINALEN - BURGEREN SAMLES
Samtidig med at bøfferne steges, ristes bollerne.
Halvér bollerne og pensl skærefladen med det resterende kryddersmør.
Rist bollen godt af på en varm pande eller på grillen til let gylden.
Smør de to halvdele med trøffelmayonnaise og læg derpå det valgte fyld lagvis i bollen; salat, bøf, tomatsauce, mozzarella og løgkompot.
- Hold evt. burgeren sammen med et træspyd.
Tips & Tricks
TIP Er du en trøffelelsker som os, kan du med fordel toppe burgeren med lidt trøffelolie inden du sætter låget på.
Det smager himmelsk!