DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Krydret dip med italiensk topping
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Kender du til panik før aftensmaden, eller sultne gæster – lige før de går til bords? Det gør vi vist alle sammen, og derfor er det genialt med en dip til at starte på. Jeg er inspireret af den mellemøstlige og meget populære Labneh med zatar, der er en tyk drænet yoghurt drysset med en tørret urteblanding.
Labneh tager tid af afdryppe, derfor bruger jeg en ofte tyk græsk yoghurt på 10%; den egner sig virkelig godt som dip. Dryp godt med den gode ekstra jomfruolivenolie og drys med krydderier. Top med chilikrydrede oliven og forretten er klar.
Dyp ristet brød, Linguette kiks, og – eller grøntsagssticks i blandingen. Det smager så skønt, så gør endelig en stor servering klar.
Ingredienser
-
0,5 l græsk yoghurt, 10%
-
Salt fra kværn, Made by Mama
-
Peber fra kværn, Made by Mama
-
2 spk ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
1 glas blandede oliven i chiliolie, Made by Mama
-
3 spk pastakrydderi, Made by Mama
- 2 – 3 spsk sesamfrø, gerne ristet let gyldne på en tør pande
Krydderiblandingen
Fremgangsmåde
Krydderiblandingen
Kværn/blend forsigtigt pastakrydderiet til groft pulver.
Tilsæt sesamfrøene og rør rundt.
Krydderiblandingen er nu klar.
Bland dippen
Kom en portion yoghurt op i en skål, alt efter hvor stor en portion du vil anrette.
Smag til med lidt salt og peber fra kværn.
Anretning
Anret portionen i en smuk skål, brug en spiseske, til at forme en lille fordybning.
Kom den valgte olie i fordybningen, drys krydderiblandingen over og pynt med oliven.
- Er du til ekstra chili, kan olien fra olivenglasset dryppes over yoghurten – men den er stærk.Sæt en skål ekstra oliven ind på bordet, sammen med ristet brød, linguette eller grøntsager – det du har valgt som tilbehør.
Alle er glade, når den værste sult bliver stillet.
Tips & Tricks
TIP: Pastakrydderiblandingen er god at bruge, fordi den indeholder hvidløg.