DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Klassisk tiramisu
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
6-8 personer
Autentisk italiensk tiramisu – en vaskeægte, italiensk dessertklassiker! Tiramisu stammer fra italiensk; venetiansk tiramesù, som betyder "løft mig op" – mit humør bliver i hvert fald løftet, når Tiramisu er på menuen!
Der er rigtig mange versioner af tiramisuen – selv bruger jeg altid selv bdr. Prices udgave, som smager himmelsk.
Ingredienser
-
4 æg
-
100 gram sukker
-
500 gram marscarpone
-
4 dl stærk kaffe, Since 1939, Made by Mama
-
1 dl Marsala
-
1 pakke Lady fingers, aflange savoiardi kager
-
1-2 spsk kakaopulver
Fremgangsmåde
Lav en god, stærk espresso.
Når den er kølet af blandes den med Marsala.
Del æggene og sæt hviderne til side.
Rør æggeblommerne med sukker og vanillekorn til en lys og luftig æggesnaps.
Rør mascarponen grundigt i.
Pisk hviderne til stive og vend dem forsigtigt i marscarponecremen.
Vælg den form du vil bruge til Tiramisuen.
Før du lægger det første lag lady fingers, dyppes de i kaffe-Marsala-lagen. (De skal dække bunden helt, så hvis de ikke lige passer, så knæk dem i mindre stykker).
Så lægges et lag creme og derefter endnu et lag lady fingers, som også er dyppet i kaffelagen.
Slut med et lag creme, før du filmer kagen og sætter den på køl. En Tiramisu skal helst trække til dagen efter, eller som min. 5-6 timer, hvilket gør den helt genial til gæstemad, da den skal laves i forvejen.
Før du serverer, drysser du kakaopulver over kagen.
Tips & Tricks
Tip: En Tiramisu er genial til gæstemad, da den kan laves i forvejen.