DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
KLASSISK RØDKÅL MED ET TWIST (VEGANSK)
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
6-8 personer
Om du vælger at købe en færdig rødkål, eller at lave den selv, så skal den smages til! For at give det syrlige modspil til juleanden eller flæskestegen er den mørke Balsamico genial at bruge i tilsmagningen. En enkel ”sjat” eller to gør underværker. Rødkålen kan sagtens spises som selvstændig salat, hvis du går mere ind for det grønne.
Her kommer en super nem opskrift på hjemmelavet rødkål.
Ingredienser
-
1 god sjat jomfruolivenolie, Made by Mama
- ½-1 rødkålshoved, alt efter størrelsen - fintsnittet
- 1 løg i tynde både
- 1 – 2 syrlige æbler i grove tern
- 10 soltørrede dadler i halve
- 1 stang kanel
- 5-10 hele nelliker
- 2-3 laurbærblade
- 2 dl ribs- eller solbærsaft
-
Salt og peber fra kværn
-
Mørk Balsamico, Made by Mama
EKSTRA TILSMAGNING – KAN UDELADES
- 1 god klat smør eller andefedt
- 1 spsk. honning eller et drys rørsukker
Fremgangsmåde
Svits løg og rødkål i jomfruolivenolie i en stor gryde.
Tilsæt resten af ingredienserne, og lad kålen simre mør, stille og roligt.
- Alt efter hvor sprød/mør du bedst kan lide rødkålen, tager det cirka 30 minutter, måske lidt mere.Smag til med salt og peber og en god sjat mørk Balsamico.
- Et drys sukker eller lidt honning klæder også kålen.Er du ikke veganer, kan du gøre kålen lidt mere blank med en klat smør eller andefedt, men det er ikke nødvendigt.
Tips & Tricks
DU EN ANDEN GOD OPSKRIFT PÅ RØDKÅL. SÅ KAN DU VÆLGE, HVILKEN DU MEST ER TIL
PSSSST! Vi har også en anden god opskrift på rødkål på vores hjemmeside "Rødkål med mørk balsamico" - Så kan du vælge hvilken du mest er til.