DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Hveder serveret med Crema di Nocciolata
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Hjemme hos os spiser nybagte, flækkede og ristede hveder Store bededagsaften, serveret med Nocciolata - vores yndlings hasselnøddechokolade smørepålæg. Det smager ganske enkelt vidunderlig godt!
Ingredienser
-
1 pose 500 gram Made by Mama pizzamel
-
1 pose tørgær
Pssst! Den medfølger på pizzamelposen - 1⁄2 dl lunkent vand
- 2 dl lun mælk el mandelmælk
- 1 stk æg
- 2 tsk sukker
-
50 gram (ca. 1/2 dl) ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 2 tsk stødt kardemomme
- 1/2 stk æg pisket med en lille sjat mælk
-
1 glas Nocciolata, Made by Mama
Fremgangsmåde
LAV DEJEN
Opløs gæren i den lune vand/mælkeblanding i en stor røreskål.
Lad blandingen stå 5 minutter på køkkenbordet.
Tilsæt æg, sukker, olie, kardemomme og det meste af pizzamelet (start med 450 gram og tilsæt mere, hvis dejen har brug for det under æltning).
Ælt dejen sammen, til den er glat og blød og lige akkurat kan slippe fingrene/skålen.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i minimum 45 minutter eller til ca. dobbelt størrelse.
FORM HVEDERNE
Vej dejen og del den i 12 lige store stykker, og form dem til boller.
Gør bollerne flot runde på toppen.
Beklæd et ovnfad eller en lille bradepande, gerne med høje kanter, med bagepapir.
Læg bollerne med bunden nedad.
Der skal være luft mellem bollerne, så der er plads til, at de kan hæve ind imod hinanden.Nu skal de hæve tildækket igen et lunt sted i ca. 45 minutter, eller til de er flotte, runde og spændstige.
BAGNING
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft, når der er gået 15 min. af hævetiden.
Pensl forsigtigt hvederne med sammenpisket æg/mælk.
Kom dem i ovnen, og bag dem i 15-20 minutter til de er lysebrune.
Lad dem afkøle i fadet.
SERVERING
Bryd forsigtigt bollerne fra hinanden.
Flæk dem og rist dem på brødristeren eller under ovnens grill.
Afslut med din favorittopping - vi er selv tossede med vores Nocciolata!
Tips & Tricks
TIP Hvederne er fryseegnede