DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Grillede majskolber
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Forfatter:
Antal
4 personer
Lækre majskolber grillet med chiliolie, serveret med trøffelmayonnaise og drysset med friskrevet parmesan. Majskolber er altid et populært indslag på grillmenuen – og dét med god grund! Det er en meget nem ret at tilberede, og de søde majskerner smager så utroligt lækkert. I vores familie er både voksne og alle børn vilde med de grillede kolber og smagen af dansk sommer.
Ingredienser
- 4 stk majskolber
-
Chiliolie, Made by Mama
-
Salt, Made by Mama
-
Trøffelmayonnaise, Made by Mama
-
Revet parmesan, Made by Mama
-
1 drys sumak (krydderi)
- Køkkensnor
Fremgangsmåde
Træk forsigtigt dækbladene tilbage og bind dem sammen med et stykke køkkensnor.
Fjern hårene og pensl kolberne med chiliolie og drys med salt.
Grill majskolberne ca. 10 min.
- Grilltiden afhænger af, hvor varm din grill er blevet, før du går i gang.Vend og drej dem undervejs, så kolberne får lækre grillstriber på alle sider.
Læg majskolberne på et fad, og smør et pænt lag trøffelmayonaise på.
Riv godt med parmesan hen over og drys evt. med lidt af det syrlige krydderi Sumak.
Nu er kolberne klar til servering.
- Lettere kan det næste ikke være, både tilberedningen og grilltiden er lige til at gå til = PRONTO!
Spises som delikat forret eller som tilbehør til grillkød eller a la en salat på grillbordet.
Tips & Tricks
TIP Hvis du vil undgå at få majskernerne ind mellem tænderne, kan de skæres fra kolben med en skarp køkkenkniv.
Hold på bladene og skær væk fra dig selv.
HVAD ER SUMAK Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtig note til din madlavning.
Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige køkken, hvor krydderiet indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde, som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.