DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Gratinerede Østers med Parmesan
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Forfatter:
Made by Mama
Antal
6-12
Der er noget særligt ved bagte østers. De er smøragtige, cremede, lidt søde, salte, og disse smage forstærkes og underbygges når de gratineres med den lækre parmesan. Og for at give lidt ekstra kan du med fordel tilføje citron og hvidløg.
En portion bagte østers med parmesanost er oplagte som starters til en fest eller en særlig middag. Fx Nytårs aften. De er lækre og festlige at spise.
Ingredienser
-
12 friske Østers
-
¼ tsk kværnet havssalt
-
¼ tsk kværnet peber
-
50-60 gram Parmesan
-
2 fed hvidløg
-
½ tsk revet citronskal
-
100 gram smør
-
Smør og citronskal kan evt. erstattes af citronolie
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en gryde over medium varme.
Tilsæt hvidløget til smørret, når det er smeltet, og skru ned for varmen.
Vent, indtil skummet falder, og hvidløget bliver blødt, fjern derefter smørret fra varmen.
Rør citronskal, salt og kværnet peber i.
Afkøl smørret og placer det i køleskabet i 15 minutter eller indtil det er halvfast. Rør det halvvejs igennem for at sikre, at hvidløget og citronskallen er jævnt fordelt. Ellers vil de synke til bunden.
Forvarm ovnen til 200 grader C på varmluft.
Imens, rens og åbn forsigtigt østersene og placer dem på en bageplade. Kassér ikke væsken fra østersene.
Fordel smørret jævnt mellem østersene (sæt det på med en ske) og drys dem derefter med parmesanost.
Placer dem i ovnen og bag i 15-20 minutter.