DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
God julesalat
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4-6 personer
Mellem alt den gode tunge julemad, må der også gerne snige sig noget sprødt ind. Denne salat er jeg ret vild med. Den dur både på en hverdagsaften, men også som tilbehør til selve julemiddagen.
Ingredienser
-
2-3 stk julesalater
-
2 dl smuttede mandler
-
3-4 stk pærer, faste men modne
-
1/2 citronsaft og reven skal
-
1 spsk granatæblekerner
-
Parmesanost, høvlet, Made by Mama
-
1 dl bredbladet persille
-
1spsk dijonsennep
-
1 dl ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
1/2 dl citron- og eller appelsinsaft
-
Et par dryp hvid balsamico, Made by Mama
-
1 sjat iskoldt vand
-
Italiensk havsalt og pebermix, Made by Mama
Dressing
Fremgangsmåde
Dressingen piskes eller rystes sammen i et glas.
Skær bunden af julesalaterne, skær et X, og sæt dem i en høj skål med iskoldt vand.
Når de har trukket sig sprøde efter et par timer, pilles bladene forsigtigt af. Duppes tørre og kommes i en plastpose og på køl.
Rist mandlerne gyldne på en varm pande.
Pil granatæblekernerne ud af æblet uden de bitre, hvide hinder.
Skær pærerne i kvarte, og vend dem med citron- eller appelsinsaft i en skål.
Anretning
Fordel julesalaten på et stort fad.
Fordel pæreskiverne henover.
Drys med mandlerne.
Drys rosenpeber og granatæblekerner henover.
Dryp med dressing og høvl dejlig parmesanost i flager over. Brug trøffelhøvlen eller en kartoffelskræller.
Pynt med bredbladet persille.
Retten er nu klar til servering – nemmere kan det næsten ikke gøres.