DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Fastelavnsboller med pistaciecreme
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
16 personer
I år har MAGASINET LÆKKERIER, i samarbejde med Elisabeth Madsen fra Svinkløv Badehotel, udviklet en fastelavnsbolle med vores pistaciecreme. Mums!
Bunden er en gærdejsbolle med remonce og den er fyldt med Made by Mamas vidunderlige pistaciecreme og en smuk swirl af konditorcreme med pistacie.
Vores pistaciecreme indeholder 50% pistacienødder fra Sicilien, 40% sukker, 10% ekstra jomfruolivenolie og en knivspids salt. Lavet udelukkende på lækre og rene råvarer.
Vi knuselsker en fastelavnsbolle, både om eftermiddagen på kontoret og kan også sagtens klemme en ned i weekenden!
Ingredienser
- 125 g vand
- 25 g gær
- 40 g sukker
- 4 g salt
- 3 g kardemommefrø, kværnet
- 375 g hvedemel, gerne tipo 1
- 100 g æg
- 125 g smør, blødt
- 1 æg, sammenpisket
- 230 g sødmælk
- 45 g piskefløde
- 40 g sukker
- 1/2 vaniljestang
- 25 g majsstivelse
- 30 g æggeblommer
-
60 g usaltet smør
-
30 g pistaciecreme fra Made by Mama
- 400 g piskefløde
-
80 g pistaciecreme fra Made by Mama
Konditorcreme med pistacie
Topping
Fremgangsmåde
Gærdej
Rør vand, gær, sukker, salt, kardemomme, mel og æg sammen på en røremaskine med dejkrog i ca. 8-10 minutter.
Tilsæt det bløde smør, og ælt det ind i dejen.
Lad dejen hæve, tildækket på køl, natten over.
Remonce
Rør marcipan, rørsukker og smør sammen i en skål.
Samling; Remoncen skal i bollerne
Rul den kolde dej ud til en stor firkant på et meldrysset bord.
Skær dejen ud i firkanter (ca. 8 x 8 cm).
Kom 1 tsk. remonce på midten af hver firkant, og saml dejen til en bolle omkring remoncen ved at folde de fire hjørner ind mod midten og mase dem sammen. Afslut med at klemme de åbne stykker sammen og rul så dejen til en bolle
Placer bollen med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg, og lad bollerne hæve til dobbelt størrelse.
Bagning
Bag bollerne i 8-10 minutter ved 190° (varmluft), til de er gennembagte, og lad dem køle helt af.
Konditorcreme med pistacie
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
Kom vaniljesukkeret i en gryde, og tilsæt sødmælk, fløde, resten af sukkeret, majsstivelse og æggeblommer.
Bring cremen i kog under konstant omrøring, og tag den af gryden, når den lige har slået et par bobler.
Tilsæt smør og pistaciecreme, og stavblend.
Lad cremen køle helt af.
- Opbevar cremen lufttæt på køl indtil samling.Rør vaniljecremen helt glat i en røremaskine.
Tilsæt fløden, og pisk cremen til en luftig og sprøjtbar konsistens.
Overfør til en sprøjtepose med stjernetylle.
Samling; Saml Fastelavnsbollen
Skær toppen af bollerne, så der er hul ned til remoncen.
Overfør pistaciecreme til en sprøjtepose og klip et lille hul i bunden.
Sprøjt ca. 1⁄2 tsk. pistaciecreme i hver bolle.
Fyld resten af fordybningen ud med konditorcreme og sprøjt en flot ring på toppen af hver af bollerne
OBS: Sørg for at der er en lille fordybning i midten.Sprøjt ca. 1⁄2 tsk. pistaciecreme i fordybningen
Server fastelavnsbollerne straks.