DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Broccoli fritter
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4-5 personer
Min familie er ikke vild med broccoli! Men de her små sprøde ovnbagte hapser, dem kan de li´!
Vidste du godt at mange grønsager ændrer både smag og struktur, når de bliver bagt i ovnen? Derfor kan man ikke sammenligne smagen af rå eller dampet broccoli med smagen af bagt broccoli. Broccoli fritter er simpelthen så nemt at lave, og det tager nærmest ingen tid. Buketterne skal kun vendes med lidt olivenolie og salt, og derpå bages i ovnen. Buketterne bliver sprøde, knasende og super lækre. Jeg ”sælger” retten ind som fritter, og på den måde får jeg listet ekstra grøntsager ind i vores daglige kost.
Ingredienser
-
1-2 broccolihoveder
-
Ekstra Jomfruolivenolie, Made by Mama
-
Havsalt, Made by Mama
- 1 frysepose
- Bagepapir
- Evt. sesamfrø
Fremgangsmåde
Skyl broccolihovederne og skær den grove del af stokken fra.
Del broccolien i mindre buketter.
Kom buketterne i en frysepose sammen med olie og salt.
Ryst posen, så olie og salt fordeles jævnt.
Vend broccolibuketterne ud på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader (varmluft) i 20-25 minutter, til de er lysebrune og let sprøde.
Ryst evt. pladen et par gange under bagningen, så buketterne brunes jævnt.Sæt et minutur på 10 minutter af gangen.
Ikke to ovne bager ens, og buketterne må endelig ikke blive sorte og brankede.Anret fritterne på et fad og drys evt. med lidt ekstra salt og sesamfrø.
Sæt et glas eller en lille skål på fadet med olivenolie, til at dyppe buketterne i, og server straks.
Tips & Tricks
TIP Broccoli fritter er naturligvis også perfekte at servere som tilbehør til f.eks. burger eller andre retter. Også god topping på et salatfad o. lign.