DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Artiskokker med trøffelsmør
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Forfatter:
Antal
3-4 personer
Kogte artiskokker er en delikatesse, der er meget nem at lave. Helt klassisk dansk/fransk, spiser man de kogte artiskokker dyppet i olivenolie, eller i rørt smør, drysset med havsalt. Prøv med et italiensk ”twist” - dyp bladene i trøffelsmør. Det løfter retten til nye højder.
Ingredienser
- 4 artiskokker
- 4 citroner i skiver
-
1 spsk havsalt
-
1 glas trøffelsmør, Made by Mama
- 25 gram blødt smør - kan udelades
-
Italiensk havsalt, Made by Mama
SERVERING
Fremgangsmåde
Fyld en meget stor gryde med vand og salt og kog op.
Knæk stokkene af artiskokkerne, så trådene i bunden af tidslen kommer med ud. Kassér dem.
Skyl artiskokkerne under koldt vand og skær bunden lige. Fjern evt de underste tørre blade med en saks.
Bind en citronskive fast i top og bund, med bomuldssnor, og kom artiskokkerne i det kogende vand samt resten af citronskiverne
Kog artiskokkerne i ca. 30 minutter.
Når de yderste store blade på artiskokken nemt kan trækkes af, er de færdigkogt.
Tag artiskokkerne op med en hulske og dryp dem godt af i en sigte.
Nu er de klar til servering.
Rør et glas Made by Mama trøffelsmør cremet med almindeligt saltet smør.
Fordel smørret i 4 små skåle og sæt dem på bordet sammen med havsalt.
Servering
Servér de hele lune artiskokker på en tallerken, evt. med en stofserviet under.
De yderste kødfulde blade trækkes af artiskokken og spises, blad for blad, efter at de er dyppet i f.eks. trøffelsmør og drysset med lidt havsalt.
Brug tænderne til at ”trække” kødet af det enkelte blad.
EN SKJULT DELIKATESSE
Nede i tidslens midte sidder "hårene", som kan fjernes med fingrene eller med en ske/kniv. Vær forsigtig med ikke at beskadige selve artiskokkens hjerte, bunden, som smager helt fortryllende skønt.
Spis bunden med gaffel og kniv, smurt med trøffelsmør og drysset med havsalt. En stor delikatesse.
OBS: Sæt gerne skylleskåle på bordet, med lunt vand og en citronskive.
Tips & Tricks
TIP Artiskokker kan også serveres med olivenolie, mørk balsamico og lidt reven parmesanost, rørt sammen til en dressing.
TIP: Har du ikke spist artiskokker før, bør du vide, at det er på den nederste del af bladene, at det dejlige ”artiskokkød” sidder. Det spises ved at trække et blad af artiskokkens nederste yderste kant, ét efter ét. Hold på bladets spids og bid i den anden ende af bladet. Træk bladet ud af munden, med tænderne, og nyd det fine velsmagende kød.
TIP: Det inderste af artiskokken, det der er bunden i tidslen, hedder hjertet – det er det bedste på hele grøntsagen.