DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Affogato
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Her får du en skøn og nem opskrift på den lækre italienske isdessert affogato. Server den som den lette opstrammende dessert ovenpå en lækker middag. Jeg har længe arbejdet på at udvikle Made by Mamas egen affogato. Vi har jo den dejlige Nocciolata hasselnøddechokolade smørecreme, og den har jeg brugt til at lave den chokoladenøddeis, som jeg bruger i Made by Mamas helt egen affogato. Buon appetito!
Ingredienser
-
1 glas Nocciole, Made by Mama
- ½ liter piskefløde
- 8 stk since 1939 kaffe tabs, Made by Mama
Fremgangsmåde
IS
Lav isen dagen før.
Tag glasset med Nocciolata ud af køleskabet i god tid før du vil piske chokolade cremen. Gerne mindst 2 timer før.
Kom hele glassets indhold i en stor røreskål og hæld piskefløden henover.
Pisk Nocciolata og piskefløden sammen til en cremet konsistens. Brug røremaskine eller håndpisker.
Start med lav hastighed og sæt derpå lidt mere fart på. Men pas på med ikke at piske for meget, for så bliver cremen grynet og stiv.
Pisk stille og roligt, lav et par stop undervejs og check konsistensen. Cremen skal være blød og luftig.
Fordel cremen i en plastbøtte, der kan komme i fryseren og lad cremen fryse til næste dag.
Nu er den klar til brug.
SERVERING
Tag den ud af fryseren 10–15 minutter før isen skal anrettes.
Lav 8 espresso shots af kaffetypen Since 1939.
Kom to kugler is i hvert sit lille glas og hæld den varme kaffe over isen lige inden servering.
Pynt f.eks. med karamelkugler eller revet chokolade.
Sæt en teske i glasset, så man kan spise isen og røre rundt med den.