DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Tagine med couscoussalat
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Tagine med kylling - alt i en gryde. Det er en bombe af smag og dufte og en dejlig mættende ret. Retten stammer oprindeligt fra det nordafrikanske køkken og den rummer både salte, sure og søde smagsnuancer. Jeg har selvfølgelig givet opskriften et Made by Mama twist i retning af det italienske køkken. De klassiske ingredienser får et løft og en krydret bund med Made by Mamas pestokrydderier, der passer utroligt godt i en Tagine ret. Kylling er altid populært hjemme hos os. Både voksne og børn er helt vilde med min udgave - en mættende Tagine serveret med couscoussalat. Den autentiske marokkanske ret kaldet Tagine, skal tilberedes i en speciel ”gryde”, en såkaldt tagine. Den består af et rundt lerfad med et låg som en tipi, med et lille hul i toppen. Retten kan også tilberedes i en cocotte, stegeso eller i en römertopf, der kan komme i ovnen, men det behøver man ikke - jeg bruger min sauterpande med tætsluttende låg, og lader retten snurre på komfuret. Det er nemt, og min Tagine bliver super lækker!
Ingredienser
- 4 gode stykker øko-kylling på ben
-
1 god sjat ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 4 stk gulerødder – i grove stykker
-
4 stk løg, fx bananskalotteløg og rødløg, i både
- 2 fed hvidløg – groft hakket
- 4 store stilke cavolo Nero, italiensk grønkål, skåret i tynde strimler
- 1-2 tsk laurbærblade
-
1/2 - 1/1 glas tomatsauce, Made by Mama
- 1/2 liter hønse- eller urteboullion
-
100 – 150 gram kogte kikærter/dåse eller karton
-
1 stk rød peberfrugt, i strimler
- 12 stk store tørrede abrikos (du kan også bruge dadler eller figner)
- 1 dl mørke rosiner
- 75 gram smuttede mandler
- 1/2 - 1 stk saltet citron, i små tern (vi har en god opskrift på vores hjemmeside)
-
Hvid Balsamico, Made by Mama
- Friske koriander
- 4 dl couscous gryn / fine
-
1/2 dl citronolie, Made by Mama
-
1 tsk salt, Made by Mama
-
1 tsk peber, Made by Mama
- 8 dl kogende vand – måske lidt mere
-
2 stilke marokkansk mynte, kun bladene, finthakket
- 2 stilke forårsløg, finthakket
-
1 dl granatæblekerner (lille bøtte)
Fremgangsmåde
TAGINE
Kom olie i sautegryden
Evt. sammen med lidt salt og peberBrun kyllingestykkerne godt på begge sider i den krydrede olie.
Kom gulerødder, løg, laurbærblade og hvidløg i gryden og sving rundt ved middel varme, så det ikke tager for meget farve.
Tilsæt tomatsaucen og bouillon og lad retten snurre ved lav til middel varme, uden låg, i ca. 20 minutter.
Tilsæt kikærter, peberfrugt, abrikoser, rosiner, mandler og saltet citron
OBS: Find opskriften på saltede citroner på vores opskriftsside.Læg låg på gryden og lad retten snurre yderligere 15 - 20 minutter.
- Pas på at det ikke koger på.Tilsæt evt. løbende lidt mere tomatsauce og bouillon/vand.
Smag til med salt, peber og evt lidt Hvid Balsamico - lige før servering.
OBS: Pas på, citronerne er salte i forvejen.Dryp retten med lidt citronolie og pynt med frisk koriander.
COUSCOUS SALAT
Kom couscousgryn, citronolie, Pestokrydderi og salt i en stor skål.
Rør rundt.
Hæld kogende vand over, til det dækker couscousgrynene.
Læg et stykke bagepapir og et viskestykke over, og lad nu couscousgrynene stå på køkkenbordet i 5-10 min., til grynene har absorberet al væden.
Rør grynene lette med en gaffel, så de bliver løse.
Vend urter, forårsløg og granatæblekerner i couscoussalaten.
Smag til med citronolie, Hvid Balsamico og måske med en anelse salt og peber.
LYNSALTEDE CITRONER – SMART I EN FART!
Hvis du ikke har fået lavet de saltede citroner i olivenolie i tide, så kan denne opskrift på lyn-saltede citroner bruges. Skiverne vil være lidt mere bitre end de langtidslagrede, hvilket også smager dejligt i retten. De saltede citronskiver kan bruges i dressinger og i marinader. Prøv også at blende en skive med, når du laver mayonnaise.
Citronen vaskes godt og skæres i super tynde skiver.
Fjern kernerne.
Skiverne lægges lagvist med salt i en skål eller i en halvdyb tallerken og dækkes derpå med olivenolie.
Lad trække til næste dag eller så længe som muligt.
- Det kan holde sig i evigheder.