DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Steaksalat med grønne bønner & tomater
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Der er masser af fylde og konsistens i denne bønnesalat med en lækker bøf på toppen. Her kan alle vist være med, en god bøf i skiver med en lækker salat under. Salat af grønne bønner er én af mine yndlingssalater, der minder mig om min barndom, hvor det var en af sommerens hitsalater. Den kan spises som en selvstændig ret, eller den kan serveres som en såkaldt steaksalatmed en god grillet bøf, i tynde skiver, lagt på toppen af salaten.
NEM, NEMMERE – NEMMEST!
Her behøver du ikke en opskrift, når blot du har de rigtige grøntsager købt ind. Du skal bruge:
Ingredienser
- Grønne haricots verts bønner, friske eller frosne
- Røde solmodne små tomater - halveret
- Rødløg – i fine tern
- Jomfruolivenoile, Made by Mama
-
Peber fra kværn, Made by Mama
-
Salt fra kværn, Made by Mama
- Bøf(fer), fx Ribeye – grillet eller stegt på panden
-
Mørk Balsamico, Made by Mama
-
Brøndkarse – kan udelades
-
Parmesanost, Made by Mama
- 1 dl jomfruolivenolie, Made by Mama
- ½ dl mørk Balsamico, Made by Mama
- 1 spsk honning
- 1 spsk pastakrydderi, Made by Mama.
SALAT
TOPPING
GLACE (valgfrit)
Fremgangsmåde
Kog de grønne bønner
Et par liter godt saltet vand bringes i kog i en gryde.
De grønne bønner koges i 2-5 min. – alt efter tykkelsen.
Psssst! Det er vigtigt, at bønnerne ikke får for meget, da de stadigvæk gerne må have bid og være faste i strukturen.Dræn det kogende vand fra, og hæld koldt vand over bønnerne; det stopper kogningen.
Dup alt vandet af de kolde kogte bønner i et tørt rent viskestykke.
Glace (Valgfrit)
Alt røres sammen og den er klar.
Saml salaten
Vend de kogte bønner med tomaterne og rødløg i tern.
Dryp med olivenolie og kværn salt og peber over.
Anret bønnerne på et fladt fad og top med en grillet bøf i tynde skiver.
Topping på salaten
Skal det være nemt, så drypper du med mørk Balsamico, og kværner lidt salt og peber over.
- Har du rørt en glace sammen, så bruger du den, suppleret med et par dryp mørk Balsamico.
- Du kan også høvle en masse parmesanost henover, hvis du savner lidt mere umamismag.