DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Sommersalat på en ny måde
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Helt tilfældigt opstod denne opskrift, og smagen minder mig om den klassiske sommersalat, bare uden røgsmagen. Bunden er en Labneh bestående af en cremet græsk yoghurt toppet med sommerens bedste tomater og augurker. Buon appetito!
Ingredienser
- 4 dl græsk yoghurt 10%
-
1 sjat citronolie, Made by Mama
-
1 drys peber Made by Mama
- 1 stk agurk
-
1 drys salt, Made by Mama
- 2 stk store modne men faste tomater
- 1 håndfuld croutoner af rugbrød eller surdejsbrød
-
1 dl ekstra jomfru olivenolie, Made by Mama
-
1 spsk pastakrydderi, Made by Mama
- 25 gr smør
-
1 spsk mørk Balsamico IGP, Made by Mama
-
2-3 dryp hvid Balsamico, Made by Mama
- 1 spsk akaciehonning
- 25 gr hasselnødder, afskallede og let knuste i en morter
Fremgangsmåde
Krydderolien
Kom olie, pastakrydderi, let knuste hasselnødder og smør i en lille gryde. Lad det lige akkurat bruse op.
Sluk for varmen og fjern gryden med det samme. Urterne skal varmes op - ikke brændes af.
Rør de to slags balsamico og honning i dressingen.
Smag til med 1 nip saltHalver agurken og fjern kernerne med en teske.
Skær de to halve agurker i grove stykker og fordel dem i ét lag på et fad.
Drys med lidt salt og lad dem trække i op til 30 min.
Dup agurkestykkerne tørre i køkkenrulle.
Skær tomaterne i skiver, hvor endeskiverne skæres i mindre tern.