DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Rødkål med mørk balsamico
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Hjemmelavet krydret rødkål med mørk balsamico smager så meget bedre end den købte i glas. Og så er det super nemt at lave. Rødkålen kan sagtens laves et par dage før, så den er klar til juleaften. Hvad enten menuen står på and, gås eller flæskesteg
Ingredienser
-
1 sjat ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 2 stk rødløg i tynde både
- 1 stk mellemstort rødkål, fintsnittet
- 1 – 2 stk store rødbeder i tynde stave
- 250 gram rå tranebær
- 2 stænger hel kanel
- 2 stk laurbærblade
- 2 – 3 dl tranebærsaft – måske lidt mere
-
1 dl mørk balsamico, Made by Mama
- 1 dl puddersukker
- 3 stilke timian
-
Salt, Made by Mama
-
Peber, Made by Mama
- Evt. 1 spsk smør eller andefedt
Fremgangsmåde
Kom olien i en stor gryde og sauter rødkål, rødløg og rødbeder i 5-6 min.
Tilsæt tranebærrene og kanel, laurbærblade, tranebærsaft, balsamicoeddike og sukker.
Tilsæt timianstilkene og smag til med salt og peber.
Rør godt rundt i rødkålen og lad det småkoge til rødkålen er sprødmør.
Det tager ca. 30 minutter, alt efter hvor mør du ønsker kålen.Smag meget gerne til undervejs. Mangler kålen syre? Eller trænger den til lidt salt eller sukker? Det kan være meget individuelt, hvordan man synes rødkål skal smage.
Lige inden serveringen vendes en klat smør eller andefedt i den lune rødkål.
Det giver en god smag og en smuk glans.De hele krydderier kan sagtens varieres eller udskiftes med f. eks. stjerneanis, enebær, hele kardemommekapsler eller andet efter smag.
Tips & Tricks
TIP Opbevares kålen på tætsluttende glas, kan den holde sig et par uger. Smager skønt på smørrebrød med kødpålæg under. Men også med et pocheret æg som en frokostret serveret på rugbrød.