DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Risotto med blomkål og hasselnødder
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Lækker risotto med blomkål, hasselnødder og brunet smør. Skøn hygge mad til en halvkold dag.
Ingredienser
- 1,5 liter grøntsagsbouillon
- 1 lille blomkålshoved delt i små buketter (små blomkålsblade kasseres ikke, men koges med i bouillonen)
-
1 god sjat ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 1 stk finthakket løg
- 2 stilke bladselleri i fine tern
-
1 lille drys salt, Mama by Mama
-
200 gram Carnaroli risotto ris
- 1 god sjat tør hvidvin
- 1 tsk smør
-
Peber fra kværn, Made by Mama
- Krydderurter – her er brugt skvalderkål
- 2 dl hasselnødder, ristede i ovnen og hinderne gnedet af, groft hakkede
- 100 gram smør, brunet i en gryde, til det dufter af nødder, må ikke branke
-
Revet parmesanost til pynt, Made by Mama
Fremgangsmåde
Kog blomkålsbuketter og blade ganske kort tid, 2 – 3 minutter, i grønsagsbouillonen.
Tag begge dele op med en hulske.
Hæld bouillonen på en kande, der er nem at håndtere under tilberedningen.
Kom en god sjat olivenolie i panden.
Tilsæt løg og bladselleri og sauter dem et par minutter ved svag/middel varme.
- Det må IKKE brune!Risene kommes i og de varmes godt igennem. De skal absorbere noget af fedtstoffet.
Tilsæt lidt salt og hæld hvidvin over, så risene er dækket, og lad det koge op, så alkoholen koger af, og risene har suget smagen af vinen til sig.
Tilsæt bouillon, til det dækker risene under omrøring. Der skal være et fint lille lag af bobler på hele overfladen, uden at det spilkoger.
Rør lidt rundt i risottoen for at forhindre, at risene koger fast på bunden.