DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Risotto af økologiske Carnaroli risottoris
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4-6 personer
Italiensk fastfood når det er bedst! Risotto har ry for at være besværlig og tidskrævende, men er i virkeligheden en ret, der kan røres sammen på under 30 minutter. Vi har lavet den med ærter, mynte og citronolie, men er du i stedet til lækre svampe eller trøffel, putter du bare det i. Muligheder er der nok af, men fremgangsmåden er den samme.
Buon appetito!
Ingredienser
- 2 store skalotteløg
- 1,5 liter grøntsags- eller kyllingebouillon
-
1 lille drys salt
-
1 lille drys peber
-
3 dl tør hvidvin
- 2 spsk smør
- 1 citron (saften og den revede skal)
-
En god sjat olivenolie, Made by Mama
-
300 gram risottoris Made by Mama
-
80 gram friskrevet parmesan, Made by Mama
Fremgangsmåde
Sautér det finthakkede løg til det har en klar farve.
- Må ikke blive brunt.Tilsæt risene, og lad dem sautere med i 1 minuts tid.
Tilsæt hvidvin, og krydr med salt - ikke for meget, da både bouillon og parmesanost også salter.
Lad vinen koge ind.
Skru ned for varmen, så det kun lige simrer.
Tilsæt nu bouillonen lidt ad gangen, mens du rører let rundt i risottoen.
- Lad risene suge næsten al bouillonen, før du igen hælder en skefuld i panden.
Fortsæt på denne måde til risene er møre, men stadig har bid – ca. 15-20 minutter.Fjern panden/gryden fra varmen, og rør en klat smør og fintrevet parmesan i risottoen.
- Bliver risottoen for fast, så tilsæt lidt mere bouillon. Risottoen skal være cremet.Smag til med salt, peber og citronsaft.
Lad risottoen trække i 3-4 minutter under låg.