DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Pavlova med mørke bær og balsamico
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
6-8 personer
Pavlova er en marengsbaseret dessert opkaldt efter den russiske ballerina Anna Pavlova. Det er en bagt marengsbund med en sprød skorpe og et blød sejt indre, som toppes med flødeskum og frisk frugt. Det nye er, at det smager skønt at dryppe mørk balsamico på toppen. Italienerne drypper balsamico på jordbær, og jeg har ladet mig inspirere og dryppet balsamicoen over solbær og brombær på Pavlovaen.
Ingredienser
- 6 stk. æggehvider
-
1/2 stk knivspids salt, Made by Mama
- 5 dl sukker
-
2 tsk rosé balsamico, Made by Mama
- 1 tsk vaniljepulver
- 3 dl piskefløde
- 300 gram frugter eller bær efter eget valg
-
½ dl mørk balsamico, Made by Mama
FYLD
Fremgangsmåde
Pisk æggehvider og salt til en fast skum.
Pisk 3/4 af sukkeret i, og fortsæt med at piske, indtil massen er stiv.
Vend vaniljesukker, rosé balsamico og resten af sukkeret i.
Klip en cirkel på ca. 30 cm i diameter ud af et stykke bagepapir.
Fugt papiret med vand, og læg det på en plade.
Læg marengsen op på papiret med en ske, et stykke inde på papiret.
Bages midt i ovnen ved 100 °C i ca. halvanden time.
- Kagen skal være tør udvendig og sej indeni.Fjern papiret, og lad kagen køle af på en rist.
Pisk fløden stiv, og læg den på kagen lige inden servering.
Pynt med frugter eller bær efter eget valg.
Kom mørk Balsamico i en lille kasserolle og kog den forsigtigt op og sluk igen.
På den måde bliver den en lille smule mere som sirup.Top den bagte marengsbund med flødeskum, solbær og brombær.
Dryp den indkogte balsamico henover med løs hånd.