DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Pasta alla Norma – en ægte siciliansk klassiker
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4-6 personer
Pasta Alla Norma er en ret, der stammer fra Catania i Sicilien. Super nem aftensmad, som kræver kort tilberedning og derfor kan laves på ingen tid.
Jeg bruger gerne vores Pasta Fidanzati til denne ret. Fidanzati betyder "the lovers”, de elskende – og jeg er helt sikker på, at hele familien vil elske denne ret med den mættende og sunde aubergine.
Ingredienser
-
500 g Pasta Fidanzati, Made by Mama
- 2 stk auberginer, ikke for store
-
Ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 1 stort løg, finthakket
-
2 glas tomatsauce, Made by Mama
-
2 spsk pastakrydderiblanding, Made by Mama
- 2 dl kogevand – måske lidt mere
-
2-3 dryp hvid balsamico, Made by Mama
-
Salt fra kværn, Made by Mama
-
Peber fra kværn, Made by Mama
- 1 nip sukker
-
Parmesanost, fintreven, Made by Mama
- Krydderurter – frit valg
Topping
Fremgangsmåde
Kog pastaen som anvist på pakken i godt saltet vand. Dræn vandet fra i et dørslag. Husk at gemme 2 dl til saucen
Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver og herefter i tern eller aflange stykker.
Steg dem på alle sider på en varm pande i riiiiigeligt med jomfruolivenolie. Her skal du ikke være nærig, olien gør godt i denne sammenhæng.
OBS: Stykkerne må meget gerne få lidt stegeskorpe, men ikke branke! Tilsæt evt. løbende lidt mere olie.
Vend og drej stykkerne med en madpincet, og læg de stegte skiver over på et fad. Kværn lidt salt henover.
Skru ned for panden, tilsæt lidt mere olivenolie, og steg løgene bløde. OBS: De må endelig ikke brune eller branke.
Tilsæt pastakrydderi, og lad det simre med.
Tilsæt tomatsaucen, og skyl glassene i lidt af kogevandet, så al saucen kommer med ud.
Lad saucen simre i cirka 10 minutter.
OBS: Pas på at den ikke brænder på.
Kom den kogte pasta og de stegte aubergineskiver ned i tomatsaucen.
Smag til med peber og et lille nip sukker.
OBS: Et par dryp hvid balsamico gør også underværker i saucen.
Virker saucen for tyk, tilsættes lidt mere af kogevandet.
Vend det hele forsigtigt rundt og lad retten simre færdig i et par minutter.
Serveres gerne i et stort, flot lerfad eller portionsanrettet på tallerkener. Top evt. med reven parmesanost og hakkede urter.
Tips & Tricks
TIP: Auberginen er en af de få grøntsager, som du ikke kan spise rå. I løbet af stegningen i den gode jomfruolivenolie udvikler grøntsagens neutrale smag sig enormt - og det er sådan, man lærer at elske aubergine.