DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Panzanella – En italiensk klassiker i en sprød version
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Her kommer opskriften på en af sommerens skønne salater - en slags tomatsalat med brød. Den her stammer fra Toscana, hvor den spises som en del af antipasti. Vi spiser den oftest som tilbehør.
Italienerne bruger daggammelt brød i mindre stykker. Jeg rister brødstykkerne sprøde på panden i olivenolie. Vi elsker det sprøde element fremfor det fugtige bløde brød, som den oprindelige opskrift lyder på.
Salaten smager virkelig af sydens varme himmelstrøg og lune sommeraftener. Den er supernem at lave, og passer godt til den danske sommer og til grillmad.
Salaten er en klassisk sommersalat - brug de salater du kan komme i nærheden af og husk masser af solmodne tomater. Her er, hvad jeg oftest bruger:

Ingredienser
Salat
- Blandede salater, nok til en stor skål
- 1 agurk, halveret, kerner fjernet med teske, skåret i små både
- 1 rødløg, snittet fint
- Blandede tomater, store og små, i halve, både og/eller skiver
- 4 tykke skiver daggammelt brød, uden skorper, i tern, ristet gyldne i olivenolie fra Made by Mama
-
Pastakrydderi til brødstykkerne/kan undlades.
- Pynt med basilikum f.eks. den violette. Den er så smuk, eller brug andre dejlige krydderurter.
Dressing
- Rosé condimento, Made by Mama
- Økologisk ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
Fremgangsmåde
Rist brødet på en pande i rigelig olivenolie.
- Når det begynder at tage farve, drysses pizzakrydderi og salt over.Tag brødet af varmen og lad det køle af.
Skyl salaten og lad den tørre.
- Du kan med fordel bruge en salatslynge.- Fyld derefter den tørrede salat i bunden af et smukt serveringsfad, ikke for dybt.
- Top med tomater, agurk og rødløg.
- Til slut, lige før servering, drysses de sprøde brødstykker over salaten, og rosé condimento og olivenoliedressingen dryppes over.
- Serveres straks, før de ristede brødtern når at blive bløde.