DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Ovnbagte tomater på stilk
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Sommeren er over os, og tomaterne står i kø for at blive spist.
Ovnbagte tomater kan spises alene som en forret eller som en salat. Tomaterne er også det perfekte tilbehør til alt fra grillen. Tomaterne kan serveres lune eller kolde; bag dem i god tid. Bliver der en rest, kan de blendes og bruges i en mayonnaisedressing til fx en rejemad. Jeg bager dem på fuld knald i ovnen, da den mørke lidt brændte kant giver en dejlig grillsmag.
Ingredienser
- 1 god sjat ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
- 2 – 3 spsk akaciehonning
- Salt og peber fra kværn, Made by Mama
- 250 gram cherry eller andre små tomater/med eller uden stilk
- Fetaost eller mozzarella
- Basilikumblade, gerne mange
- Basilikumolie/mørk balsamicoeddike, Made by Mama
- Salt og peber fra kværn, Made by Mama
Fremgangsmåde
FORBEREDELSE
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Beklæd en bradepande med bagepapir.
- Dryp papiret med olivenolie og akaciehonning
TOMATERNE
Skyl tomaterne grundigt og dup dem forsigtigt tørre med et viskestykke, så de bliver siddende på stilkene.
Fordel tomaterne på bagepapiret og kom bradepanden i ovnen.
Sæt uret på 15 minutter og tjek.
SERVERING
De bagte tomater kan portionsanrettes eller kom hele portionen på et smukt fad.
Smuldr fetaost henover og dryp med basilikumolie.
Top med lidt salt og peber og masser af basilikumblade.
Tips & Tricks
TIP Opskriften kan nemt dobles op. Det er måske en god idé, da de bagte tomater plejer at gå som ”varmt” brød!