DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
ONE-pot pasta
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
2-3 personer
Eller ”One pot” som retten populært beskrives. Perfekt på en hverdagsaften, hvor alle er trætte og man er lige ved at køre efter fast food. Alle ingredienserne puttes i én gryde og så skal den blot simre, til alt er tilberedt. Fidusen er at sammensætte pasta og grøntsager, der kun kræver kort tilberedning.
Opskriften er så nem, at jeg vil opfordre alle til at prøve at improvisere. Gør det hele parat om morgenen, og tænd for gryden, så snart alle er hjemme. Kort tid efter, står maden på bordet.
Her kommer en basisopskrift, men der er 100 andre muligheder; start her – og bliv inspireret til flere sammensætninger.
Ingredienser
-
200 gram Pasta Trenette, Made by Mama
- 300 gram cherrytomater
-
1/2 lille spidskål, skåret i supertynde strimler
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 frisk rød chili, finthakket
-
Ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
Grøntsagsbouillon, gerne Herbamare vegetarisk urtebouillon, eller bouillontern efter eget valg
-
Peber fra kværn, Made by Mama
-
Rosmarinstilke, persille eller andre urter kan også bruges
-
Pastakrydderi, Made by Mama
- Skiver af rå eller tørret italiensk pølse – kan udelades
-
Parmesanost, Made by Mama
Fremgangsmåde
Forberedelse
Gør gryden klar om morgenen.
Kom pastaen ned i gryden sammen med bouillonpulver eller tern. Læg låg på gryden.
Kom tomater, hvidløg og chili i en skål og dæk den til med folie.
Har du allerede Made by Mamas pastakrydderier i dit køkken, så brug den som smagsgiver til retten.Dryp med lidt jomfruolivenolie og vend rundt.
Stil tomaterne i køleskabet.
Før spisetid
Kort før spisetid kommes de marinerede tomater ned i gryden sammen med den fintsnittede spidskål.
Tilsæt skiver af italienske pølser, hvis du har lyst til det.
Hæld kogende vand over, så det kun lige knapt dækker.
Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 6–8 minutter under låg, til pastaen er kogt til ”al dente”.
Tilsæt godt med revet parmesanost og smag til med peber fra kværn og måske lidt salt.
Servér straks med ekstra jomfruolivenolie på toppen og drysset godt med f.eks. hakket persille og masser af friskrevet parmesan.
Dyp et godt brød i suppen og nyd den nemme alt i én gryderet.