DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Morgengrød med jomfruolivenolie
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
1 person
Havregrød er en nem form for morgenmad. Prøv at erstatte den traditionelle animalske smørklat med vegetabilsk olie. Dryp grøden med ekstra jomfruolivenolie, der er fyldt med de sunde polyfenoler (antioxidanter). Et højt antal polyfenoler er med til at give olien mere bitterhed. Det kan næsten føles som en mild chili. Giv grøden et sødt twist med Nocciolata (hasselnøddechokolade spread) og friske bær.
Ingredienser
-
1 dl havregryn eller yndlingsgrødblanding
- 2 dl vand, mælk eller plantemælk
-
1 nip salt, Made by Mama
- 1 spsk græsk yoghurt
-
1 spsk Nocciolata, Made by Mama
- 1 håndfuld blåbær
-
1 skvæt ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
Evt friske urter f.eks. mynte eller basilikum
Fremgangsmåde
Kom havregryn, mælk, vand og salt i en tykbundet gryde.
Bring grøden i kog ved jævn varme og under omrøring.
Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring i ca. 5 min. til grøden har en passende konsistens.
Fordel grøden i en skål, top op med yoghurt, Nocciolata, bær og dryp med ekstra jomfruolivenolie.
Tips & Tricks
TIP:
Havregrynene kan sættes i blød i væsken dagen før f.eks. i en gryde. Så går det hurtigt med at få kogt havregrød næste morgen.
Top grøden yderligere med nødder eller urter f.eks. mynte eller basilikum.
Brug en rest havregrød til f.eks. klatkager