DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Morgengrød af risottori
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Forfatter:
Antal
2 personer
Grød kogt på risottoris og mandelmælk er et lækkert alternativ til den klassiske risengrød, vi spiser med smørklat og kanelsukker. Toppet op med æblekompot bliver grøden som ny, og et dryp af den sunde olivenolie på toppen giver et raffineret pift.
Ingredienser
- 8 – 10 dl mandelmælk eller alm. sødmælk
- 1 stk citron, kun skallen skrællet af i tykke strimler med en kartoffelskræller
-
8 stk kardemommekapsler, let knust i morter
- 1 stk vaniljestang, kan udelades
- 2 dl vand
-
100 gram risottoris, Made by Mama
-
1 nip salt, Made by Mama
- Smag evt. til med honning
- 4 – 5 stk æbler
- 1 sjat vand
- 1 stk kanelstang
-
Rosa Balsamico, Made by Mama
- Æblekompot
-
Ekstra jomfruolivenolie/citronolie, Made by Mama
- Mynteblade
TOPPING
Fremgangsmåde
GRØDEN
Kog mælken op med citronskal, de knuste kardemommekapsler og vanilje- og kanelstang i en gryde.
Si krydderierne fra mælken.
Kom vandet op i en ren gryde/sauterpande med en stor og tyk bundflade, og tilsæt risottorisene og vaniljestangen.
Rør rundt til det meste af vandet er kogt væk og risene begynder at creme.
Tilsæt 1 nip salt og lidt af den lune mandelmælk - lidt efter lidt.
Kog grøden stille og roligt, under omrøring, som når du laver risotto.
Pas på at grøden ikke brænder på. Skru lidt ned for varmen - men fortsæt med at røre konstant rundt i alle hjørner af gryden.
- Rør stille og roligt og nyd processen.Kogetiden er cirka 20 – 25 minutter, til risene er møre – men ikke udkogte.
Smag på risene undervejs.
OBS: Bliver grøden for tyk, tilsættes lidt mere mælk.Den færdige risengrød skal være ret flydende i konsistensen.
- Smag evt. grøden til med lidt honning.Læg låg på, og lad grøden trække i et par minutter.
- Tilsæt evt. en lille sjat mælk mere, hvis grøden er for tyk.Fordel grøden i små portionsskåle og top op med æblekompot, evt. hakkede nødder og et dryp ekstra jomfruolivenolie.
Pynt med et mynteblad.
ÆBLEKOMPOTTEN
Skræl æblerne (kun hvis nødvendigt), fjern kernehusene og snit bådene i mindre tern.
Kom stykkerne i en tykbundet gryde sammen med en sjat vand og en kanelstang.
Læg låg på gryden, og lad æblerne dampe, til de er møre, og det meste af væsken er dampet væk.
Rør jævnligt og opnå en lidt grov kompot.
- Smag til med honning hvis nødvendigt. Kanelstangen søder også grøden.Lad evt. kompotten simre over lav varme, til den bliver lidt mere tyk i konsistensen.
- Pas på at den ikke brænder på!Smag til med rosa Balsamico og et nip salt.