DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Madeleinekager med frisk rosmarin
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
8 personer
Duftende dejlige Madeleines, der får deres flotte muslingeform, når de bages i specielle madeleineforme. Jeg har tilført den klassiske opskrift med citronsmag et italiensk touch i form af finthakket frisk rosmarin. Det uventede er, at jeg har brugt olivenolie i dejen fremfor smeltet smør. Det giver en lækker pikant smag sammen med rosmarin og reven citronskal.
Ingredienser
- 3 stk store æg
- 150 gram sukker
- 1 stk øko citron, reven skal
- ½ stk vaniljestang, kun kornene
-
1 nip salt Made by Mama
-
1 - 2 stilke frisk rosmarin ( a ca. 10 cm, kun nålene – hakket )
- 200 gram hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
-
1,5 dl olivenolie, Made by Mama
- 1/2 dl mælk
- Evt. flormelis
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Smør Madeleine gummiformene med en lille smule olivenolie.
Gør en sprøjtepose klar.
Pisk æg, sukker, vanilje, citronskal, salt og rosmarin let, fyldigt og skummende.
Sigt mel og bagepulver ned i æggemassen, af to omgange, og vend i massen med en dejskraber.
Vend olivenolie og mælk i dejen.
Fyld dejen i en sprøjtepose og fyld Madeleineformene 3/4 op med dej.
- Man kan også fordele dejen med en spiseske.Bag Madeleinekagerne i ca. 8-10 minutter alt efter ovnens bageevne.
Hold øje med, at de ikke bliver for mørke.Drys evt. de afkølede Madeleinekager med flormelis lige før serveringen.
Tips & Tricks
TIP Det er en god ide at bage gummi Madeleineformene på en rist. På den måde får formene også varme nedefra. Rør evt. flormelis op med citronsaft og smør en lille klat på de afkølede kager. Pynt f.eks. med hakkede pistacienødder og en lille kvist rosmarin.