DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Lammekoteletter
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
1 person
Har du prøvet at servere lammekoteletter? Det er nemt at lave, smager skønt og alle, der ikke bryder sig om lam, kan garanteret lide de her små lækre ”Lollipops”. Skaftet på koteletterne er skrabet fri for fedt og sener, og det fine kød, der sidder tilbage på skaftet, smager virkelig godt til en let forårsmiddag. Det er marinaden, der gør den helt store forskel på resultatet. Start dagen før; brug vores populære pastakrydderi og citronolie og lad koteletterne marinere natten over. Så er de er klar til at blive grillet næste dag!
Ingredienser
- 2 – 3 små lammekoteletter på skaft pr. person
-
1 dl ekstra jomfruolivenolie, Made by Mama
-
2 spsk Pastakrydderi, Made by Mama
-
2 spsk Hvid Balsamico, Made by Mama
-
1/2 dl cognac
- 2 – 3 stilke frisk rosmarin
- 1/2 stk citron, skallen i strimler
-
1 tsk salt, Made by Mama
-
Peber fra kværn, Made by Mama
- 1 citron i både
-
1 glas miksede oliven i chiliolie, Made by Mama (brug kun de store grønne oliven) og olivenolien fra olivenglasset
- 2 spsk grønne usaltede pistacienødder
- 3 store stilke bredbladet persille – brug også stilkene
-
Citronolie, Made by Mama
Fremgangsmåde
SÅDAN GØR DU
Skær kødet af de grønne oliven med en lille spids urtekniv og hak kødet groft på et bræt.
Hak også pistacienødderne og persillen groft.
Kom oliven, persille og pistacienødder op i en skål og rør det hele sammen med lidt af olien fra olivenglasset.
- Det er en picante/chiliolie, og den er stærk!Smag til og vurdér, hvor ”hot” du ønsker salsaen!
Spæd op med citronolie og et par dryp hvid Balsamico, og måske en anelse friskkværnet peber.
OBS: Pas på med at salte for meget, da oliven er salte i sig selv.Du bestemmer, hvor flydende du ønsker salsaen ved at tilføre mere eller mindre olie.
Hæld marinaden fra koteletterne, kassér den!
Dup koteletterne let af med et stykke køkkenrulle.
Grill koteletterne på en varm grillpande eller på havegrillen.
De skal KUN grilles ganske kort tid, omkring 1 minut, på begge sider. Kødet skal være svagt rosa.
SERVERING
Servér koteletterne på et opvarmet fad, med olivensalsaen fordelt henover.
Serveres sammen med saltbagte kartofler i et fad ved siden af.
- Slå hul på salttoppen ved bordet og ”fisk” kartoflerne op af saltet.
OBS: Opskriften på saltbagte kartofler ligger også på vores hjemmeside.Husk en citronbåd på hver tallerken.
Tips & Tricks
GODT AT VIDE Der er tørret hvidløg i pastablandingen, der udvikler sig på en delikat måde under marineringen. En salat med forårets spæde grønne blade og fx rucola, vendt med mørk Balsamico og olivenolie, passer godt til retten.
Til dem der savner sovs/sauce, kan Made by Mamas tomatsauce på glas anbefales. Den kan hurtigt lunes og serveres til.