DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Laksepakker på grillen
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
4 personer
Fisk på grillen kan være svært at styre. Det problem løses nemt ved at bage/grille fisken i en pakke "en papilotte". Det betyder, at man pakker fisken ind i en lille helt tæt pakke, så al saft og kraft bevares.
Pakkerne
kan gøres klar i god tid og opbevares i et rustfrit fad i køleskabet. OG – så
skal de have under 5 minutter på grillen, når der er fuld knald på varmen.
Ingredienser
-
4 skiver rå laks med skind, ca. 6 – 8 cm i bredden.
-
Salt fra kværn, Made by Mama
- 1 stor fennikel
-
Ekstra jomfruolivenolie med citron, Made by Mama
-
Hvid Balsamico, Made by Mama
- 4 gode klatter smør
-
2 tsk pastakrydderi, Made by Mama
-
Friske krydderurter hvis du har, fx citrontimian og mynte
- 1 stor citron i 8 skiver
- 4 stykker bagepapir
-
4 stykker alufolie, i samme længde som bagepapiret
Fremgangsmåde
Skær fisken ud i passende stykker.
Kværn salt henover.
Skær fennikel i super tynde skiver med en skarp køkkenkniv.
- Eller brug meget gerne Made by Mamas trøffeljern.Læg 4 stykker alufolie ud på køkkenbordet og læg de 4 stykker bagepapir ovenpå.
Fordel den fintsnittede fennikel midt på de 4 klargjorte ”pakker”.
Dryp godt med citronolie og hvid balsamico.
Kværn peber henover og læg en god klat smør.
Læg et stykke laks ovenpå hver pakke, med skindsiden nedad
Dryp med lidt ekstra citronolie og afslut med at drysse lidt tørrede pastakrydderier henover
Læg 2 skiver citron på toppen og gerne lidt friske urter.
Det dufter skønt og ser flot ud, når pakken åbnes.
SÅDAN FOLDER DU PAKKEN
De to sider bagepapir og alufolie foldes op og ind imod midten af pakken.
Fold de 2 sider sammen og ned imod fisken, som var det en pakke med flødeskumskager.
Fold nu begge ender ind imod midten, og tryk godt fast.
Pakkerne skal slutte tæt, så den lækre fiskejuice ikke flyder ud under grillprocessen.
GRILLNING
Er grillen godt varm, skal pakkerne have under 5 minutter på grillen.
Start derfor ikke op, før gæsterne sidder ved bordet.Efter 2-3 minutter åbnes en pakke forsigtigt på midten for at tjekke om fisken er rå eller rosa.
Pssst! Den må endelig ikke få for meget.
Fisken må gerne være lidt rå i midten, fordi når pakkerne står klar på tallerkenen et par minutter, før de åbnes, bliver fisken bagt færdig og er derpå smørmør.
Servering; Nyd den herlige duft
Det dufter skønt, når fiskepakkerne åbnes.
Server gerne grillet citron til. Dryp evt. ekstra citronolie eller lidt hvid balsamico over – og spis en salat på siden.
Eller dyp et godt stykke brød ned i den lækre fiskesauce i bunden af pakken.
Tips & Tricks
TIP: Pakkerne kan nu stå klar i køleskabet, eller bæres direkte ud i haven.