DAG til DAG LEVERING | FRI FRAGT OVER 499,- | KUNDESERVICE: +45 71 999 710
Kransekage med nocciolatafyld
Vurderet til 5.0 stjerner af 1 personer
Antal
8-10 personer
Her kommer opskriften på en lækker kransekagevariant med Nocciola, nøddechokoladecreme, i midten. Det kræver kun, at man fryser små stykker Nocciola ned i god tid. Derpå folder man de frosne chokoladestykker ind i kransekagemassen, bager dem og ja – det er en ekstra lille lækker surprise, og heldigvis utroligt nemt at bage. 16 store stykker
Ingredienser
-
1 glas Nocciola, Made by Mama
- 1 sprøjtepose
- 500g ren rå marcipan
- 175g flormelis
- 1 æggehvide
-
2 citroner/fintreven skal – kan udelades
-
2 dl flormelis/sigtet
- 1 lille sjat pasteuriseret æggehvide
- 3 dryp citronsaft
-
4 små cornetkræmmerhuse af bagepapir
Fremgangsmåde
DAGEN FØR KRANSEKAGE BAGNINGEN
Beklæd et spækbræt, der kan gå ind i fryseren, med husholdningsfilm.
Rør Nocciolaen op med en teske; rør godt ned i bunden af glasset, til cremen er helt sammenhændende og flydende.
Hæld ca. 1/2 glas Nocciola i en sprøjtepose og klip et lille hul i bunden.
Sprøjt 16 ens stænger ud på brættet beklædt med film, ca. 6 cm lange og ca. 2 cm i bredden.
Kom hurtigt og forsigtigt brættet i fryseren.
Sørg for, at det står 100% vandret.
FØR DU GÅR I GANG
Tænd for ovnen på 200 grader/varmluft.
MARCIPANMASSE
Ælt marcipan, flormelis, æggehvide og reven citronskal godt sammen.
Brug gerne en røremaskine.Del massen i 4 lige store stykker.
Sigt lidt flormelis på køkkenbordet.
Rul hvert stykke ud til 1 pølse, som ca. er 2 cm. tyk og 30 cm lang.
Skær hver pølse ud i 4 lige store stykker på ca. 7,5 cm.
Tag de frosne Nocciola stykker ud af fryseren og halvér hvert stykke.
Rul hver marcipanpølse let ud med en lille kagerulle og placér 2 halve stykker frossen Nocciola på midten at stykket.
Nu skal der modelleres! Marcipanmassen samles forsigtigt omkring den frosne Nocciola og formes til de bliver let trekantede og Nocciolaen er lukket helt inde.
Tryk ikke for hårdt, men form stille og roligt stykket.Gentag processen til alle 16 stykker er formet.
Sæt løbende de færdigt formede kransekagestykker over på en ovnplade, beklædt med bagepapir.
BAGNING
Bag stykkerne i ovnen ved 200 grader i 11-12 minutter.
Hold øje med bagningen; ikke to ovne bager ens. Stykkerne må ikke blive for mørkebrune.Lad kransekagerne køle af på pladen.
De skal være helt kolde, før der kan sprøjtes icing glasur på.
GLASUR
2 dl flormelis/sigtet 1 lille sjat pasteuriseret æggehvide 3 dryp citronsaft.
Pisk flormelis, en lille sjat æggehvide og et par små dryp citronsaft sammen.
Brug meget en håndmikser og pisk til glasuren er cremet og let.
Den må endelig ikke være for tynd, og selvfølgelig ikke så tyk, at den ikke kan trykkes ud af kræmmerhuset.
PYNTNING
Form 4 små cornetkræmmerhuse.
Se hvordan du laver et cornet på: http://kageeventyr.blogspot.com
Jeg bruger hæfteklammer til at holde sammen på det hele. Ikke særlig professionelt, men det fungerer for mig!Hæld ¼ del af glasuren i en sprøjtepose, og pynt kagerne med glasur.
Jeg foretrækker små kræmmerhuse, som jeg bedre kan styre end 1 stort.Sprøjt frem og tilbage, hen over det enkelt stykke kransekage. Stille og roligt, mens du trykker let på det fyldte kræmmerhus.
Man behøver ikke at sprøjte striber, man kan skrive gæsternes navne, et tema, lave prikker eller lige hvad man har lyst til.Lad tørre på bagepladen – det tager et par timer, før icing´en er helt tørret op
ØVELSE GØR MESTER
Prøv at øve dig på at pynte kransekagestykkerne på f.eks. en lille kagerulle eller på et kosteskaft – før du går i gang med de ”rigtige” kagestykker.
Tips & Tricks
TIP: Kransekagestykkerne kan sagtens stå klar et par dage, før de skal spises.
Stykkerne kan også fryses ned, og dekoreres færdige med icing på serveringsdagen.